x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mircea Hava, ales vicepreşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Canada

Mircea Hava, ales vicepreşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Canada

26 Sep 2019   •   15:34
Mircea Hava, ales vicepreşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Canada

Europarlamentarul Mircea Hava, fost primar al municipiului Alba Iulia, a fost ales joi vicepreşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu Canada, potrivit unui anunţ postat pe pagina sa de Facebook.

"Sunt onorat să vă spun că astăzi, 26 septembrie 2019, am fost ales, prin vot, să reprezint Parlamentul European din funcţia de Vicepreşedinte al Delegaţiei pentru relaţiile cu Canada. Un parteneriat pe care secolele l-au validat. Adus, acum, la nivelul secolului 21, continuat, azi, cu tot mai puţine compromisuri şi tot mai multe avantaje, având cadrul a două documente de cooperare foarte importante: Acordul economic şi comercial cuprinzător (CETA) şi Acordul pentru un parteneriat strategic. E o provocare pe care sunt determinat să o duc la bun sfârşit, în cadrul uneia dintre cele mai cunoscute şi dinamice delegaţii din Parlamentul European", a afirmat Mircea Hava.

După ce a amintit că valoarea schimburilor comerciale dintre Uniunea Europeană şi Canada a fost anul trecut de 72 miliarde de euro, Hava a menţionat că responsabilitatea acestei delegaţii implică, însă, şi alte priorităţi, cum ar fi o legătură mai trainică şi mai directă între comunităţi.

"Azi, sunt peste 50 de localităţi şi provincii canadiene înfrăţite cu comunităţi din UE. Intenţionez să dăm dovadă de şi mai mult entuziasm, prin programe de înfrăţire, proiecte educaţionale şi culturale, precum şi de un schimb de practici în domeniul administrativ. De asemenea, rămânem fideli interesului maxim acordat unor domenii esenţiale, cum ar fi cooperarea în domeniul schimbărilor climatice, dar şi a politicii migranţilor", a spus europarlamentarul român.

Hava a apreciat că orice parteneriat cu Canada rămâne de importanţă majoră, atât timp cât are o finalitate benefică pentru membrii fiecărei comunităţi vizate de proiecte comune. AGERPRES

×
Subiecte în articol: mircea hava parlamentul european