x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mischie, condamnat definitiv la 2 ani de închisoare

Mischie, condamnat definitiv la 2 ani de închisoare

de Gabriela Mladin    |    26 Oct 2011   •   09:47
Mischie, condamnat definitiv la 2 ani de închisoare

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, a fost condamnat, prin hotarare definitiva de Curteade Apel din Alba, la 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru infractiuni la regimul vamal. Mischie mai este condamnat, intr-un alt dosar, la 4 ani de inchisoare cu executare, insa decizia nu este anca definitiva.

Magistratii Curtii de Apel din Alba au pronuntat marti sentinta definitiva de condamnare a lui Nicolae Mischie la 2 ani cu suspendare pentru contrabanda cu masini. In urma cu noua ani, fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, in calitate de administrator al unei societati comerciale, a adus din strainatate 2 masini, pentru care nu a platit taxe vamale. Anchetatorii au descoperit ca Mischie s-a folosit de acte false la autoritatea vamala, in sensul ca detine o firma intr-o zona defavorizata, pentru a nu plati taxele. In realitate, sediul firmei era fictiv. Suma, considerata prejudiciu, este de 33.000 de lei, bani pe care Mischie trebuie sa-I restituie statului roman.

Acesta se mai judeca intr-un dosar in care a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita, hotarare neramasa definitiva. Recent, intr-un alt dosar, procesul a fost incetat ca urmare a prescrierii faptelor, judecatorii retinandu-I totusi vinovatia si obligandu-l la plata sumei de 82.000 de lei, suma considerata prejudiciu.

Mischie a fost lider al PSD Gorj si presedinte al Consiliului Judetean Gorj in perioada 1996-2004.

×