x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mobilier - Camera a primit "ajutor" de la Guvern

Mobilier - Camera a primit "ajutor" de la Guvern

05 Ian 2005   •   00:00

Camera Deputatilor a luat mobila de la Guvern pentru ca nu are bani sa cumpere mobila noua, se sutine intr-un comunicat al Biroului de Presa al acestei Camere parlamentare.


CARMEN VINTILA, SILVIU SERGIU

In comunicat se precizeaza ca transferul de mobilier de la Palatul Victoria la Camera Deputatilor a avut loc pentru ca institutia din urma nu dispune de fonduri pentru achizitionarea de mobila necesara, mai ales ca au fost amenajate de catre Camera Deputatilor numeroase spatii pentru eliberarea unui corp de cladire ce va gazdui Senatul Romaniei. Totodata se mentioneaza faptul ca in componenta Camerei Deputatilor, in actuala legislatura, au aparut un nou grup parlamentar (PUR) si trei comisii permanente.

Intr-un comunicat remis ieri presei, Camera Deputatilor a confirmat transferul unor piese de mobilier din patrimoniul cancelariei primului-ministru, care "s-a facut pe baza unei hotarari de guvern si a unui protocol incheiat intre cele doua institutii". "Transferul nu a fost facut intre persoane fizice, ci intre institutii ale statului, iar in aceste conditii insistenta si timpul afectate unor astfel de aspecte minore sunt surprinzatoare", precizeaza comunicatul Camerei Deputatilor.

EXPLICATII. Directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Tudor Tanase, a declarat ieri ca Eugen Bejinariu si alti fosti ministri au solicitat, la incheierea mandatului, inchiderea liniilor telefonice speciale. La fel au facut si fostii sefi ai unor departamente ale Presedintiei, pentru ca la sfarsitul mandatului unui titular liniile telefonice speciale se inchid, urmand a fi redeschise la cererea succesorului. Tanase a spus ca Tariceanu ar fi trebuit sa stie acest lucru pentru ca a mai fost ministru. Tanase a mai spus ca la Palatul Cotroceni liniile speciale ale presedintelui nu au fost inchise pentru ca Iliescu l-a asteptat pe Basescu si s-a realizat continuitatea.

×
Subiecte în articol: politic