x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Modificările aduse Legii Consiliului Legislativ, atacate de Iohannis la CCR

Modificările aduse Legii Consiliului Legislativ, atacate de Iohannis la CCR

de Redacția Jurnalul    |    28 Noi 2023   •   10:51
Modificările aduse Legii Consiliului Legislativ, atacate de Iohannis la CCR

Președintele Klaus Iohannis a trimis, marți, la CCR o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind modificarea și completarea Legii nr. 73/1993 pentru înființarea, organizarea și funcționarea Consiliului Legislativ.

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis Curții Constituționale marți, o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind modificarea și completarea Legii nr. 73/1993 pentru înființarea, organizarea și funcționarea Consiliului Legislativ.

Legea are ca obiect de reglementare stabilirea duratei de 5 ani pentru mandatul președintelui Consiliului Legislativ și pentru președinții de secție, mandat care poate fi reînnoit o singură dată, introducerea unor dispoziții referitoare la dezvoltarea carierei personalului de altă specialitate decât cea juridică, modificarea unor proceduri și atribuții ale Consiliului Legislativ, restructurarea departamentelor din cadrul Consiliului Legislativ, precum și armonizarea unor norme juridice cu legislația cadru aplicabilă.

Șeful statului apreciază că, prin procedura de adoptare și prin conținutul normativ, legea supusă controlului de constituționalitate contravine dispozițiilor art. 1 alin. (5), art. 61 alin. (2) din Constituție, cu referire la art. 75 alin. (1), (3), (4) și (5), prin raportare la art. 73 alin (3) lit. j), art. 79, precum și dispozițiilor art. 137 alin. (1) din Constituție, arată Administrația Prezidențială.

„Vă solicit să admiteți sesizarea de neconstituționalitate și să constatați că Legea privind modificarea și completarea Legii nr. 73/1993 pentru înființarea, organizarea și funcționarea Consiliului Legislativ este neconstituțională”, încheie șefuil statului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis CCR