x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciucă: Ziua Națională e cea mai potrivită pentru recunoașterea tradiției românești

Ciucă: Ziua Națională e cea mai potrivită pentru recunoașterea tradiției românești

de Redacția Jurnalul    |    01 Dec 2022   •   15:27
Ciucă: Ziua Națională e cea mai potrivită pentru recunoașterea tradiției românești
Sursa foto: gov.ro

Ziua Națională a României este cea mai potrivită pentru recunoașterea internațională a măiestriei și tradiției românești, afirmă premierul Nicolae Ciucă, după ce Arta cămășii cu altiță a fost înscrisă pe Lista patrimoniului cultural imaterial al umanității.

„Ziua Națională a României este cea mai potrivită pentru recunoașterea internațională a măiestriei și tradiției românești. Înscrierea < Artei cămășii cu altiță – element de identitate culturală în România și Republica Moldova > în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității de către Comitetul Interguvernamental pentru salvgardarea patrimoniului cultural imaterial UNESCO ne aduce mare bucurie, dar și prilejul să facem mai bine cunoscut întregii lumi portul nostru național”, transmite Nicolae Ciucă.

Premierul mulțumește tuturor celor care au contribuit la acest succes.

„Patrimoniul culturii și valorilor, creativitatea și autenticitatea ne definesc ca națiune și fac România prețuită, în prezent și în viitor, într-o Europă a unității și diversității”, încheie Ciucă.

Arta cămășii cu altiță, pe Lista patrimoniului cultural imaterial al umanității

Comitetul Interguvernamental al UNESCO a decis, joi, înscrierea elementului „Arta cămășii cu altiță – element de identitate culturală în România și Republica Moldova” pe Lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanității, anunță Ministerul Culturii.

(sursa: Mediafax)

×