x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Camerele reunite vor dezbate miercuri solicitarea de revocare a Renatei Weber

Orban: Camerele reunite vor dezbate miercuri solicitarea de revocare a Renatei Weber

16 Iun 2021   •   10:12
Orban: Camerele reunite vor dezbate miercuri solicitarea de revocare a Renatei Weber
Sursa foto: Victor Stroe

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat că au fost convocate pentru miercuri, la ora 13.00, Camerele reunite pentru a dezbate solicitarea de revocare din funcția de Avocat al poporului a Renatei Weber.

„Comisiile juridice se vor întruni după ședința Birourilor Permanente Reunite pentru a elebora raportul pe solicitarea formulată de grupurile parlamentare PNL, USRPLUS și UDMR și vor pregăti până la începerea plenului raportul și proiectul de hotărâre de revocare”, a declarat miercuri Ludovic Orban.

Acesta a fost întrebat ce îi reproșează Renatei Weber. „Încălcarea Constituției și a legilor țării”, a răspuns liderul liberal, care a precizat că un nou Avocat al poporului va fi numit până la sfârșitul lunii iunie.

Întrebat, de asemenea, dacă s-a decis în Coaliție cine o va înlocui pe Renate Weber, Ludovic Orba a spus: „Când vom avea o decizie, o vom face publică”.

Rapoartele Avocatului Poporului din perioada 2018-2020 au fost respinse marți în plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului.

„Ca urmare a rezultatului acestui vot, noi vom solicita revocarea Avocatului Poporului. (...) Mâine dimineață vom convoca BPR pentru a stabili o reuniune de plen. Dacă sunt îndeplinite condițiile procedurale, vom dezbate și cererea de revocare”, a spus marți Ludovic Orban.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: renate weber