x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban critică bugetul pe 2022. Neserios și făcut fără niciun fel de dezbatere publică

Orban critică bugetul pe 2022. Neserios și făcut fără niciun fel de dezbatere publică

27 Dec 2021   •   10:56
Orban critică bugetul pe 2022. Neserios și făcut fără niciun fel de dezbatere publică
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Bugetul de stat pe 2022 este neserios și a fost făcut fără nici un fel de dezbatere publică și parlamentară, declară fondatorul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban.

Legea bugetului a fost votată de Parlament și contestată apoi de USR la Curtea Constituțională. Documentul se bazează pe o creștere economică de 4,6% și pe un deficit de șase procente.

Ludovic Orban critică, la RFI, bugetul pe 2022: „Noi am avut câteva amendamente de substanță și am fost neplăcut surprins de faptul că parlamentarii PNL nu le-au votat, pentru că amendamentele pe care le-am depus sunt conforme programului de guvernare și programului electoral din decembrie 2020: alocarea a 3 miliarde pentru Măsura 3, granturi pentru investiții, care e o restanță a Guvernului, practic, s-au derulat primele două Măsuri și granturile pentru investiții nu au fost deblocate; (...) de asemenea, ca urmare a faptului că în PNRR nu s-au aprobat finanțările pentru lucrările de irigații, am solicitat suplimentarea cu 1,5 miliarde a bugetului Ministerului Agriculturii pentru investiții în refacerea sistemelor de irigații, nici acest amendament nu a fost acceptat; de asemenea, am solicitat suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării pentru proiecte de infrastructură locală".

În opinia sa, „este un buget nerealist, care supraestimează veniturile și care este într-un fel făcut ca să dea bine și ca să rezolve diferitele probleme din cadrul coaliției. Acest buget se va vedea în execuția lui că nu este un buget construit serios, a fost făcut pe repede înainte, fără nici un fel de dezbatere publică și fără nici un fel de dezbatere parlamentară".

(sursa: Mediafax)

×