x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban despre decizia USR: Total deplasata!

Orban despre decizia USR: Total deplasata!

13 Iul 2018   •   07:02
Orban despre decizia USR: Total deplasata!

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că i s-a părut 'total deplasată' decizia liderului USR, Dan Barna, de a o invita pe fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi să candideze la preşedinţia României din partea partidului său. 

 

"Sunt dezamăgit de poziţia pe care au luat-o colegii noştri din Opoziţie. Nu poţi, la prima adiere de vânt, să te lepezi de Iohannis şi să anunţi că ai candidat propriu la Preşedinţie. Chiar mi s-a părut total deplasată decizia preşedintelui USR de a o invita pe doamna Kovesi să fie candidat. Aproape că nu e nicio diferenţă între foamea de imagine a lui Firea, care a încercat să fure din gloria Simonei Halep şi tentativa lui Barna de a încerca să se lipească de imaginea doamnei Kovesi. Aici sunt nişte lucruri pe care nu le faci dacă ai o minimă experienţă politică şi minimă deontologie în materie de acţiune politică. Ştii că anumite lucruri nu se fac. Nu poţi să încerci să câştigi imagine de pe urma popularităţii cuiva care a dobândit popularitatea în altă zonă decât politică", a spus Orban, la un post de televiziune. 

El a adăugat că i s-a părut complet neinspirată încercarea preşedintelui USR de a câştiga imagine "printr-o persoană care se află într-o situaţie dificilă şi care tocmai a pierdut o poziţie". 

"Îi faci rău printr-o asemenea declaraţie, dai pretext la toată propaganda care urlă că de fapt Kovesi a făcut justiţie selectivă şi că a avut un partizanat politic. Păi ce, tu îi dai o coloratură politică doamnei Kovesi? Ca să nu spun că doamna Kovesi nu era într-o situaţie în care să-i faci o astfel de ofertă, iar eu chiar nu ştiu, să spui că doamna Kovesi a zis că se gândeşte nu mi se pare corect şi aici ei trebuie să îşi regândească atitudinea şi poziţiile publice. PNL are o decizie clară şi limpede, suntem alături de preşedintele României. Klaus Iohannis este candidatul nostru la Preşedinţie, pe care îl sprijinim şi la bine şi la greu", a menţionat Orban. AGERPRES

×