x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: PNL va participa la consultările de la Cotroceni

Orban: PNL va participa la consultările de la Cotroceni

30 Mai 2019   •   18:43
Orban: PNL va participa la consultările de la Cotroceni

Partidul Naţional Liberal va participa la consultările iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis, pentru a decide cum se va pune în practică rezultatul de la referendumul din 26 mai, a anunţat preşedintele PNL, Ludovic Orban, care a precizat că luni se va stabili delegaţia partidului care va merge la Cotroceni.

"PNL salută decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a invita partidele la consultări, la Cotroceni, pentru a transpune în realitatea politică şi juridică voinţa exprimată de cetăţenii români în cadrul referendumului convocat de preşedintele României. (...) PNL va participa la consultările de la Cotroceni. Luni am convocat reuniunea Biroului Politic Naţional al partidului. Vom stabili componenţa delegaţiei şi mandatul PNL la aceste consultări. Pentru noi voinţa exprimată de cetăţean este lege, pentru noi orice iniţiativă de modificare a Constituţiei sau a legilor necesară pentru transpunerea în realitatea politică şi juridică a voinţei exprimate de cetăţeni este, de asemenea, prioritate zero şi va fi sprijinită de PNL", a declarat Ludovic Orban, joi, într-o conferinţă de presă.

Liderul PNL a transmis un mesaj tuturor oamenilor politici din celelalte partide. "Să nu îndrăzniţi să vă opuneţi voinţei exprimate de cetăţeni! Voinţa exprimată de popor, care deţine suveranitatea şi care s-a exprimat în cadrul unui referendum constituţional, este obligatorie pentru toţi oamenii politici. Vă atrag atenţia că orice tentativă de a boicota punerea în practică a acestui referendum este neconstituţională şi vă va arunca în afara vieţii politice din România", consideră Orban.

În opinia acestuia, partidele politice trebuie să se exprime foarte clar şi să anunţe susţinerea demersurilor de modificare a Constituţiei şi a legislaţiei pentru a garanta că voinţa exprimată de cetăţean se transpune în practică.

Orban a precizat că PNL este consecvent unor idei în acţiunea politică şi publică - toleranţă zero faţă de corupţie, integritate în exercitarea funcţiei publice, asigurarea unei justiţii independente care să poată să facă dreptate fiecărui cetăţean român, o funcţionare a puterii judecătoreşti constituţională ca o putere de sine stătătoare şi neintervenţia politicului în funcţionarea Justiţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, joi, o scrisoare liderilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament prin care îi invită la consultări la Palatul Cotroceni, pe 4 şi 5 iunie, pentru stabilirea "direcţiilor de acţiune necesare punerii în aplicare a referendumului naţional din 26 mai".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: orban pnl cotroceni