x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ordin de restricţie pentru soţii violenţi

Ordin de restricţie pentru soţii violenţi

de Dana Piciu    |    10 Apr 2009   •   00:00

Conservatorii au făcut o serie de amendamente la iniţiativa legislativă care modifică legea pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie.



Printre amendamentele propuse de PC se numără şi introducerea ordinului de restricţie prin care făptuitorului i se impune interzicerea oricărui contact telefonic sau alt mod de corespondenţă cu victima. Făptuitorul este obligat, de asemenea, să urmeze un program de consiliere psihologică şi de reintegrare socială şi să păstreze o anume distanţă faţă de victimă pe care o va stabili instanţa.

Un alt amendament prevede ca, în cazul comiterii actelor de violenţă în familie, organele de poliţie, la sesizarea victimelor, a vecinilor sau a autorităţii publice, intervin pentru îndepărtarea fizică a făptuitorului.

"Din păcate, actuala legislaţie asigură o protecţie reală a victimelor violenţei domestice", a arătat preşedinta Organizaţiei de femei a PC, Lia Ardelean. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat şi se află acum în dezbatere la comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor.

×
Subiecte în articol: politic