x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlament – coduri: Asumare-fulger

Parlament – coduri: Asumare-fulger

de Aniela Nine    |    Dana Piciu    |    23 Iun 2009   •   00:00

Într-o zumzăială şi o foşgăială mai ceva ca în Gara de Nord, ceea ce l-a făcut pe premierul Boc să vorbească la volum maxim, Guvernul şi-a asumat ieri răspunderea în faţa Parlamentului pe Codurile Civil şi Penal.



Înainte de a veni în Parlament, Guvernul s-a reunit într-o şedinţă extraordinară în care au fost adoptate la proiectele de coduri 23 dintre amendamentele depuse de parlamentari, dar acestea nu au însemnat modificări de fond. În Parlament, în faţa celor aproape 400 de deputaţi şi senatori prezenţi (cel puţin scriptic), premierul Emil Boc a citit în două şedinţe consecutive scrisorile prin care anunţa asumarea, prezentând noutăţile legislative aduse de coduri şi argumentele în favoarea asumării.

Potrivit Constituţiei, după angajarea răspunderii în şedinţă comună, parlamentarii opoziţiei au la dispoziţie trei zile în care pot depune moţiune de cenzură. Liberalii au anunţat iniţierea acestui demers încă de vineri, dar, neavând numărul necesar de semnături, au solicitat sprijin la UDMR. Liderul Uniunii, Marko Bela, a declarat însă ieri că udemeriştii nu vor semna pentru moţiunea de cenzură.

×
Subiecte în articol: politic