x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PC merge singur la alegerile din 2012

PC merge singur la alegerile din 2012

de Adriana Duţulescu    |    17 Sep 2010   •   00:00
PC merge singur la alegerile din 2012
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Preşedintele Partidului Conservator, Dan Constantin, a declarat ieri, la conferinţa de alegeri a filialei PC Bucureşti, că partidul său este "independent" şi va merge singur în alegerile din 2012. "Vreau să fie clar un lucru: PC este un partid independent care va participa pe liste proprii la alegerile din 2012. Suntem un partid corect, suntem şi vrem să rămânem într-un dialog instituţional cu PSD şi PNL, dar ca parteneri egali, şi nu ca subordonaţi.

Avem linia noastră proprie, suntem social-liberali şi ne mândrim cu acest lucru. Este vremea ca o nouă generaţie de politicieni să guverneze această ţară, alături de români şi pentru ei", a declarat liderul conservatorilor. Acesta a ţinut să anunţe şi faptul că PC va avea candidaţi proprii şi la alegerile locale, în Bucureşti, atât la primăriile de sector, cât şi la Primăria Capitalei, transmiţându-i lui Marian Vanghelie, aflat în sala de şedinţă, că va avea un concurent puternic în candidatul conservatorilor. Dan Constantin a criticat guvernarea PDL, spunând că "Emil Boc a scos România de pe cursul ei firesc", şi a arătat că este nevoie de o altă guvernare. "Spre deosebire însă de guvernarea din 1996-2000, guvernarea Băsescu-Boc le-a luat românilor nu numai banii, nu numai locurile de muncă, ci şi speranţa. (...) Au încercat să ne ia şi nouă, oamenilor politici, speranţa că putem câştiga voturile oamenilor şi altfel decât aşa cum s-au obişnuit Traian Băsescu şi PDL, prin atenţii electorale", a spus el.

La şedinţa PC Bucureşti, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a fost reales în funcţia de preşedinte al filialei, după ce s-a lansat mesajul de pregătire a partidului pentru alegerile locale din 2012. Cristian Popescu-Piedone a declarat că nu va candida la Primăria Generală, el fiind decis să candideze pentru încă un mandat de primar al Sectorului 4. La şedinţă au participat, ca invitaţi, şi liderii PSD Bucureşti, Marian Vanghelie şi Aura Vasile. Vanghelie a ţinut un discurs în faţa conservatorilor, în care a evidenţiat calităţile de edil ale lui Cristian Popescu-Piedone.

×
Subiecte în articol: politic