x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PDL a început să strige "Jos Boc!"

PDL a început să strige "Jos Boc!"

de Adriana Duţulescu    |    20 Feb 2011   •   18:52
PDL a început să strige "Jos Boc!"
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/Jurnalul Naţional
152923-bi-20110216110918012.jpgPDL a reciclat-o pe preşedinta Ca­me­rei Deputaţilor, Roberta Anastase, aceeaşi care a fraudat votul anul trecut la Legea pensiilor. Ea a fost rea­lea­să vineri preşedinte al organizaţiei ju­deţene Prahova a PDL, într-o şe­dinţă care a marcat şi începutul campaniei unei părţi a partidului pentru alungarea lui Emil Boc de la Guvern, campanie a cărei portavoce este Elena Udrea.

De altfel, Elena Udrea, prezentă la Ploieşti, a declarat că pentru a recâştiga încrederea populaţiei e nevoie şi de o schimbare la nivelul Guvernului, evitând să spună dacă prin acest lucru se impune înlocuirea lui Emil Boc. "Este momentul să redăm încrederea cetăţenilor în actul de guvernare. Spuneam de foarte multe ori că una din componentele foarte importante care menţin criza economică este lipsa de încredere a populaţiei, care a generat şi încetinirea consumului. Până la urmă o relansare economică, pentru că este evident că am reuşit să stopăm criza, lansarea creşterii se face cu încre­derea populaţiei. Probabil că un mod de a dobândi această încredere este şi o schimbare la nivelul Guvernului", a declarat Udrea, neprecizând dacă este susţinătoarea înlocuirii lui Emil Boc de la Palatul Victoria.

În aceeaşi zi, la câteva sute de kilometri distanţă, la Galaţi, senatorul Marius Necula, afiliat taberei din PDL controlate de Elena Udrea, declara într-o conferinţă de presă cu su­biect şi predicat, că partidul trebuie să se debaraseze de Emil Boc. Senatorul Marius Necula a declarat că pe Emil Boc "nu mai stă nimeni să-l asculte" şi că acest Guvern are ne­voie de un premier tehnocrat, iar co­laborarea cu Boc trebuie să în­ce­teze.  "Colaborarea cu Emil Boc tre­buie să înceteze.  Emil Boc şi-a făcut datoria, dar în acest moment în care economia României se re­lansează avem nevoie de un premier tehnocrat care să dea încredere în actul de guvernare. Cu tot respectul pe care îl am pentru Emil Boc, ca să fie foarte clar, Emil Boc şi-a consu­mat toată rezerva de credibilitate. Emil Boc acum dacă vine şi spune un adevăr nimeni nu mai stă să-l as­culte", a declarat senatorul , potrivit unei înregistrări difuzate de Antena 3.

Însă realegerea Robertei Anastase ca preşedinte al PDL Prahova a fost şi un prilej pentru noi osanale la adresa Elenei Udrea. La un moment dat, în timpul şedinţei, preşedinta Camerei Deputaţilor a rugat un primar să o prezinte delegaţilor pe Elena Udrea. "Vă rog să prezentaţi invita­tul următor aşa cum aţi făcut-o în faţa mea, domnule primar. Haideţi, să fim sinceri cu colegii noştri, nu am avut niciodată ceva de ascuns", i-a spus Anastase lui Ion Apostolescu, în aplauzele celor prezenţi. Primarul a anunţat cu "deosebit respect" prezenţa la lucrări a "doamnei minis­tru Udrea Elena", care s-a grăbit să ia cuvântul de la tribună.

Anastase a rugat-o însă pe Udrea să mai aştepte puţin. "Doamna mi­nistru, un minut numai, să ne spună dl primar ce face el", a spus Roberta Anastase amuzată. "Permiteţi-mi, doamnă ministru, să vă fac o des­tăinuire: eu dorm cu fotografia dumneavoastră sub pernă... dintr-un motiv care, din fericire, nu a stârnit gelozia soţiei mele!", a spus Apostolescu, în aplauzele şi râsetele cole­gilor. El i-a explicat apoi ministrului Dezvoltării Regionale că de ea depinde aprobarea unui proiect privind construirea unui cămin cultural în comuna Măgurele. Elena Udrea s-a arătat îngădui­toare cu obiceiul primarului. "Re­cunosc că la început eram oare­şicum emoţionată auzind aceste lucruri, dar presupun că dacă ăsta e motivul, sunt mulţi primari care au undeva, prin birou măcar, fotografia mea cu un memoriu în mână", a spus Udrea râzând.

×