x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Peste jumătate din români cred că alegerile au fost fraudate

Peste jumătate din români cred că alegerile au fost fraudate

14 Dec 2009   •   00:00

60% dintre români cred că alegerile prezidenţiale au fost fraudate. Aceasta este concluzia unui sondaj CCSB, realizat în pe­ri­oada 8-9 decembrie 2009, pe un eşantion de 827 de persoane, la comanda Antenei 3.

Marja de eroare este de 3,4%. 38% din repondenţi cred că alegerile au fost fraudate de Traian Bă­sescu şi PD-L, iar 9% de Mircea Geoană şi PSD. 13% au spus că nu ştiu dacă alegerile au fost sau nu fraudate.

La întrebarea "Dacă s-ar repeta turul al II-lea al ale­ge­ri­lor prezidenţiale, dvs. pentru cine aţI vota?" 54% au răspuns că ar vota cu Mircea Geoană, iar 43% au răspuns că ar vota cu Traian Băsescu. 3% nu au răspuns.

În privinţa alianţei de guvernare, 40% din repondenţi au spus că Alianţa PSD-PNL-UDMR ar fi soluţia cea mai bună, 13% au preferat alianţa PD-L-PNL-UDMR, 12% s-au pronunţat pentru guvern de uniune naţională, în care să fie incluse toate partidele parlamentare, iar 11% au ales un guvern minoritar PD-L. 24% nu au răspuns la această întrebare.

Întrebaţi cine ar fi cel mai potrivit prim-ministru, 29% din cei intervievaţi l-au ales pe Crin Antonescu, 18% pe Emil Boc, 7% pe Liviu Negoiţă, 5% pe Mihai Tă­nă­ses­cu, 4% pe Vasile Blaga, 3% pe Călin Popescu Tăriceanu, iar 1% pe Dan Nica.

×
Subiecte în articol: politic