x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Piscina care nu e, dar e!

Piscina care nu e, dar e!

21 Feb 2005   •   00:00

Conducerea Camerei Deputatilor a negat ieri cu vehementa existenta unui bazin de inot la subsolul Palatului Parlamentului, dar realitatea e cu totul alta.

Dupa ce purtatorul de cuvant al Biroului Permanent, Titu Gheorghioff (foto) (PNL), a sustinut ca o piscina exista numai in imaginatia arhitectei Anca Petrescu, ziaristii au fost condusi la locul cu pricina, aflat sub nivelul zero, pentru a se convinge cu ochii lor ca de fapt e vorba "de o groapa plina cu moloz". Ziaristi nu au refuzat oferta, iar cand au ajuns la fata locului... Surpriza! Au vazut ca exista un bazin amenajat in tonuri de albastru si gri, ca sunt montate oglinzi si vestiare, precum si spoturi moderne de iluminat cu etichete in limba engleza. Bazinul are aproximastiv 2 metri adancime si 25 metri lungime. Ovidiu Lescu, director in cadrul Camerei Deputatilor, acelasi care a fost si ghid pentru ziaristi, a spus ca bazinul este in conservare de vreo 4-5 ani, dar ca nu mai sunt de facut decat racordurile la apa calda, apa rece si iluminat. El a precizat ca aceasta constructie a fost facuta dupa un proiect pentru o baza sportiva realizat inainte de 1989, iar in momentul de fata Camera are alte prioritati decat finalizarea piscinei, fondurile fiind limitate. Desi spune ca nu stie cat va costa, Lescu a precizat ca, atunci cand vor fi bani, lucrarile vor fi finalizate tot de firma care a inceput lucrarea, respectiv COMINVEST, fosta Carpati.

TELEFOANE. Pe de alta parte, Ghiorghioff a anuntat ca Biroul Permanent al Camerei a aprobat ca serviciile de telefonie mobila de care vor beneficia parlamentarii sa fie suportate de bugetul acestui for legislativ pentru abonamente de 18, 27 si respectiv 41 de dolari. Abonamentul de 41 de dolari, cu 1.000 de minute nationale incluse, este destinat membrilor Biroului Permanent, presedintilor de comisii, liderilor de grup si secretarului general adjunct. De abonamentul lunar de 18 dolari, cu 400 de minute incluse, vor beneficia deputatii. (Carmen Vintila)

×
Subiecte în articol: politic