x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Plimbăreţi, pe banii şoferilor

Plimbăreţi, pe banii şoferilor

de Dana Piciu    |    07 Mai 2009   •   00:00

Pentru depăşirea cotelor de benzină alocate deputaţilor vor plăti de acum încolo şoferii aleşilor.



Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis ieri reorganizarea parcului auto şi a stabilit cotele de carburant, hotărând ca depăşirile la combustibil să li se impută şoferilor. Conform secretarul Biroului, Sever Voinescu (PD-L), Camera va face economii de 4.000 de litri de carburant anual.

Ieri, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, i s-au repartizat două autoturisme de serviciu şi alte cinci pentru cancelaria sa, iar membrilor Biroului Permament, liderilor de grupuri şi secretarului general câte una. Aceştia au şi cea mai mare cotă de carburant, 750 de litri lunar pentru fiecare autoturism. Comisiile permanente au primit fiecare câte un autoturism şi câte 500 de litri de benzină lunar.

Voinescu a mai precizat că s-a mai decis şi revizuirea acţiunilor externe ale deputaţilor, ceea ce a dus la reducerea cu 29% a cheltuielilor pentru acestea. Biroul Permament a mai hotărât ca peste două săptămâni să se înceapă afişarea pe site-ul Camerei a cheltuielilor defalcate, făcute de fiecare deputat. Cererea de transparentizare a cheltuielilor a fost făcută de Institutul pentru Politici Publice.

×
Subiecte în articol: politic