x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL - Catarama vrea din nou la varf

PNL - Catarama vrea din nou la varf

12 Oct 2004   •   00:00

Viorel Catarama incearca sa ii ia locul senatorului Gheorghe Flutur in conducerea PNL cu ajutorul liderului interimar al partidului Calin Popescu-Tariceanu, sustin surse din Alianta.

Primul pas a fost deja facut prin acceptarea de catre Curtea de Onoare si Arbitraj a PNL a contestatiei lui Catarama privind excluderea sa de pe listele parlamentare, acceptare care a avut loc dupa retragerea lui Theodor Stolojan. Sursele citate spun ca Viorel Catarama a fost scos de pe liste la insistentele lui Stolojan, din ratiuni de imagine. Imaginea publica a lui Catarama a facut obiectul unei dezbateri aprinse in PNL, iar argumentele invocate la excluderea acestuia de pe liste au fost scandalul SAFI sau colaborarea lui cu PNR-ul lui Virgil Magureanu.

MOTIV. Decizia excluderii de pe liste nu i-ar fi picat bine lui Catarama, care, spun sursele citate ar fi facut tot posibilul inlaturarii lui Stolojan din fruntea PNL. De altfel, imediat dupa retragerea lui Stolojan din cursa prezidentiala, in presa centrala au aparut unele articole care sugerau ca Stolojan ar fi fost victima unui complot din interiorul partidului, varianta sustinuta si de sursele citate. Astfel, printre cercurile liberale s-a vehiculat ideea ca incercarile de razbunare ale lui Cararama s-au numarat printre principalele motive care l-au determinat pe Stolojan sa se retraga.

Revenind la Flutur, sursele citate afirma ca acesta va fi retras pe linie moarta dupa alegeri, dupa ce in prima faza el este marginalizat in sedintele conducerii PNL. Dupa alegeri, la congresul extraordinar, Catarama va veni in locul lui Flutur ca vicepresedinte al PNL. Pana atunci , Catarama si-a aranjat ploile sa fie reintrodus pe liste. Cazul sau va fi discutat in BEx, acolo unde spun sursele citate raporturile de putere din PNL sunt echilibrate, iar Catarama are sanse de castig. Sursele citate spun ca presiunile exercitate de Tariceanu si Patriciu pentru refacerea listelor parlamentare si in alte cazuri, au creat iritare, ceea i-a determinat pe Traian Basescu, Mona Musca si Valeriu Stoica sa-l readuca de urgenta in tara pe Theodor Stolojan. (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: politic pnl stolojan catarama