x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Florin Roman: PNL nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private

Florin Roman: PNL nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private

de Redacția Jurnalul    |    28 Noi 2023   •   17:45
Florin Roman: PNL nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private

Deputatul liberal Florin Roman a declarat, marți, la Parlament, că PNL nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private, iar dacă Ministerul Muncii nu va reveni asupra neclarităților reale apărute în spațiul public, în OUG se va proroga și excepta Pilonul II, III și IV de la aceste prevederi.

Florin Roman a declarat, marți, că a fost mandatat să comunice în numele grupului fiscal al PNL, care reunește membrii grupurilor de buget finanțe și ai mediului academic.

El a spus că în urma discuțiilor avute cu ministrul Marcel Boloș, despre ceea ce a apărut în spațiul public privind Pilonul ll de pensie, PNL susține clar că nu susține impozitarea progresivă a pensiilor private.

„PNL nu susține impozitarea progresiva a pensiilor private. Daca inițiatorul, Ministerul Muncii, nu va reveni asupra neclarităților reale, care au apărut în spațiul public, l-am mandatat pe domnul Boloș, ca în OUG trenuleț de la sfârșitul anului, sa proroge și să excepteze Pilonul ll, lll și IV de la aceste prevederi, ca să nu existe discuțiile că ele ar putea să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024. PNL, la momentul angajării Guvernului, a ieșit public și am atras atenția că a fost aruncată acea șopârlă, care însemna naționalizarea Pilonului ll de pensie”, a spus liberalul.

Roman amintește că acel paragraf a fost scos din documentul angajării Guvernului.

„Ministerul de Finanțe va susține inițiativa PNL, din proiectul de lege care elimina dubla impozitare a banilor din Pilonul ll, o sa fie impozitată doar partea de câștig și cotizare, sunt exceptați cei care au sume până în 2000 de lei. Acest proiect va ajunge până la finalul anului cu susținerea Ministerului de Finanțe, la votul final”, a mai spus deputatul PNL.

Întrebat dacă a discutat cu colegii din Coaliție, pentru că pare că acest punct de vedere este doar al PNL, Florin Roman a spus că „Pilonul ll va fi apărat sub orice formă de PNL în Parlament” și că PNL este „garantul că nimeni nu va umbla la Pilonul ll, atât timp cât PNL face parte din această Coaliție”.

Întrebat, în continuare, cum s-a ajuns la aceasta confuzie, deputatul liberal a spus că el nu vrea să acuze pe nimeni de rea credință.

„Observ că una vorbim și una facem. La angajarea guvernului, am spus clar că nu susținem așa ceva. Eu l-am observat pentru că am știut și m-am așteptat la acest lucru. Bineînțeles că citim tot. Ai varianta de a respinge un lucru bun, sau a anunța”, mai spune Roman.

Florin Roman a explicat ce ar însemna această impozitare progresivă: „Ar însemna: te duci și iei bani într-un procent mai mare pe care tu nu poți să-l impozitezi. Bagi o pensie contributivă într-un regim special”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: pnl pensie impozitare