x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL vs PLD - Plangere penala contra lui Stolo

PNL vs PLD - Plangere penala contra lui Stolo

de Monica Iordache Apostol    |    27 Ian 2007   •   00:00
PNL vs PLD - Plangere penala contra lui Stolo
Liberalii suceveni acuza falsuri la semnaturi
Theodor Stolojan s-a trezit cu plangere penala pentru fals in inscrisuri din cauza listelor de semnaturi pentru infiintarea PLD. Plangerea vine de la liderii PNL Suceava, adica exact din fieful lui Gheorghe Flutur.

Desi Tribunalul Bucuresti a respins luni cerererea de interventie a avocatului PNL, Cristian Iordanescu, legata de semnaturile pentru infiintarea PLD, liberalii au gasit o alta modalitate de a readuce subiectul in justitie. PNL Suceava a depus plangeri penale pentru fals in inscrisuri oficiale si fals in declaratii impotriva lui Theodor Stolojan si a altor 11 persoane din judetul Suceava, care s-au ocupat de strangerea de semnaturi pentru infiintarea PLD. Purtatorul de cuvant al PNL Suceava, Mihai Aurel Steiciuc, a declarat ieri ca in urma analizarii listelor cu semnaturi din acest judet "s-au constatat foarte multe greseli, lipsuri si incalcari ale legii". Plangerile au fost depuse ieri, la Parchetul Judecatoriei Suceava, a mai spus vicepresedintele PNL Suceava.

Steiciuc a sustinut ca Stolojan a folosit pentru cererea de inscriere la Tribunal a PLD semnaturile stranse de fapt pentru Platforma liberala si-n cadrul PNL, actiune premergatoare celei de infiintare a PLD.

CONFUZIE. "Listele semnaturilor de sustinere nu mentioneaza obiectul sustinerii, asa cum prevede expres art. 19 alin. 1 din Legea 14/2003. In felul acesta, obiectul sustinerii nu a fost cunoscut de catre semnatari, care au fost indusi in eroare cu privire la adevaratul scop pentru care au semnat", se arata in plangerea penala. In plus, in plangere se arata ca aceeasi semnatura apare in dreptul mai multor persoane, ca lipsesc codurile numerice personale ale celor care au semnat adrese sau nu este mentionata localitatea de unde s-au strans semnaturile. Steiciuc considera ca foarte multi dintre cei care au semnat listele de adeziune la PLD au semnat crezand ca se pronunta pentru unitatea PNL.

ACARUL PAUN. Theodor Stolojan spune insa ca toate actele depuse la tribunal sunt conforme cu legea, adica pe listele de semnaturi este inscris si obiectul sustinerii. "Tabelele sunt exact asa cum cere legea. Mai mult, fiecare pagina poarta semnatura celui care a adunat adeziunile, asa ca, daca exista vreo neregula, sa-l dea in judecata pe cel care a semnat", ne-a declarat Stolojan. El a spus ca initiatorii PLD nu au folosit semnaturile stranse initial pentru Platforma liberala din interiorul PNL, ci au reluat intregul proces dupa decizia de infiintare a partidului, la inceputul lunii decembrie. Gruparea Stolojan a anuntat atunci ca adunase aproximativ 11 mii de semnaturi pentru Platforma liberala, iar dupa o luna depunea la tribunal 40 de mii de semnaturi pentru inscrierea PLD. Stolojan a mai declarat ca plangerea penala este doar o incercare a premierului Tariceanu de a bloca aparitia PLD.

×
Subiecte în articol: politic pnl stolojan semnături