x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/INFO

POLITIC/INFO

14 Mar 2005   •   00:00

15 martie 2005
MARATON. Conducerea Camerei Deputatilor a primit invitatia de a desemna un numar de parlamentari care sa participe la cel de-al treilea Maraton international si la Campionatul de semimaraton pentru parlamentari, organizate la Cracovia la 7 mai. Astfel, liderii de grup urmeaza sa numeasca deputatii care vor participa la maraton. Intrebat dupa ce criterii se vor face nominalizarile, purtatorul de cuvant al Biroului Permanent, Titu Ghiorghiof, a raspuns ironic: "Dupa criterii politice". (Carmen Vintila)

PROTEST. Membrii organizatiilor revolutionarilor din decembrie 1989 sunt nemultumiti de numirea deputatului Emilian Cutean in functia de presedinte al Comisiei Parlamentare a Revolutionarilor. Ei i-au trimis o scrisoare in acest sens presedintelui Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, caruia ii solicita reanalizarea respectivei nominalizari. In scrisoare se precizeaza ca in decursul anilor au fost numeroase stari de tensiune intre Cutean si revolutionari, si de aceea ei vor ca in locul acestuia sa fie numit senatorul PSD Doru Ioan Taracila. (Carmen Vintila)

AUDIERI. Senatorul Ion Iliescu a declarat ieri ca se va prezenta la audierile in Dosarul Revolutiei atunci cand va avea timp, pana acum fiind reprezentat de avocat. "Voi merge, nu la tribunal. Este vorba despre o intalnire cu procurorul care instrumenteaza dosarele Revolutiei", a precizat, la Senat, Ion Iliescu. Senatorul PSD a reamintit in context ca a scris mai multe carti consacrate Revolutiei Romane, adaugand ca va pune la dispozitia justitiei bibliografia necesara.

PREMIERA. Premierul Calin Popescu Tariceanu va face uz de dreptul sau de deputat de a prezenta declaratii politice, fiind primul sef de Guvern care recurge la aceasta practica parlamentara. Tariceanu si-a anuntat astazi, la ora 9:00, prezenta in plenul Camerei Deputatilor, unde va face o declaratie politica a carei tema nu a fost insa comunicata. Deputatul Titu Gheorghiof, secretar al Biroului Permanent al Camerei, ne-a confirmat acest lucru, amintind ca este dreptul premierului de a face declaratii politice, el fiind si deputat.

ACUZATII. Presedintele PPRM Vaslui, Corneliu Bichinet, si-a acuzat ieri colegii din tara de demisia lui Corneliu Vadim Tudor, considerand ca l-au "sufocat" cu memorii si reclamatii, transmite Mediafax. Bichinet a explicat ca aceasta este situatia la care s-a referit Vadim atunci cand a spus ca s-a saturat de nebunii din filiale. "Zeci de memorii care ajung saptamanal pe masa lui Vadim Tudor ii rapesc acestuia din timpul necesar pregatirii altui doctorat si inchegarii echipei redactionale de la viitorul post de televiziune", a spus Bichinet.

INDEMNIZATIE. Deputatul PSD Zamfir Dumitrescu propune, printr-un proiect de lege, instituirea indemnizatiei compensatorii pentru membrii pensionari ai Uniunilor de Creatori cu statut de interes public. Aceasta indemnizatie, de care ar urma sa beneficieze aproximativ 2.000 de artisti pensionari, reprezinta 50% din pensia pe care acestia o primesc de la stat, transmite Rompres. Initiativa deputatului PSD constituie o etapa in initierea unui alt proiect privind statutul artistului.
×
Subiecte în articol: politic