x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

03 Mar 2005   •   00:00

4 martie 2005

Scheele - "Doar romanii pot decide"

Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele, a fost intrebat ieri ce parere are despre ideea organizarii alegerilor anticipate, vehiculata in ultimele zile, si daca acest lucru ar afecta in vreun fel procesul de integrare in UE. Scheele a raspuns ca doar romanii pot decide cum vor actiona in continuare pe calea aderarii si a pregatirii pentru 1 ianuarie 2007. Personal, Scheele s-a declarat increzator ca Presedintia, Guvernul si Parlamentul doresc ca integrarea in UE sa aiba loc la termenul stabilit in conditii cat mai bune.

Casa lui Basescu - PNL indeamna la boicot

Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat ieri ca liberalii vor propune partenerilor de coalitie sa nu agreeze infiintarea Comisiei de ancheta a situatiei locative a presedintelui Basescu. El a precizat ca aceasta cerere se fundamenteaza pe faptul ca exista deja demersuri in justitie pe aceasta linie si se considera ca o asemenea Comisie de ancheta ar putea sa fie o imixtiune politica in activitatea justitiei. (Carmen Vintila)

Medicamente - Lobby PSD pentru compensate

Deputatul PSD Ovidiu Branzan a cerut ieri Guvernului sa revina asupra deciziei privind compensarea cu 90% a medicamentelor pentru pensionari si a insistat asupra "situatiei-limita" in care se afla sistemul sanitar, in acest moment. "E imperios necesar ca Guvernul si Ministerul Sanatatii sa revina asupra acestei masuri, fiindca riscam sa lasam sute, zeci de mii de romani, fara medicamente", a declarat Branzan care este si vicepresedintele Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor.

Alegeri 2004 - Disputa pe Comisia speciala

Parlamentarii Aliantei si ai PSD nu au reusit sa se inteleaga asupra titulaturii si competentelor Comisiei care urmeaza sa verifice modul de desfasurare a alegerilor generale de anul trecut. Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a explicat ieri ca divergentele au pornit de la titlul pe care ar trebui sa-l poarte comisia, si de la faptul ca PSD nu doreste verificarea listelor suplimentare.

Declaratii avere - Noul formular, adoptat de Guvern

Guvernul a adoptat ieri, printr-o ordonanta de urgenta, noul formular al declaratiilor de avere si de interese care trebuie depuse de demnitari, de magistrati, de persoanele cu functii de conducere si control si de functionarii publici la preluarea si incetarea functiei, introducand conditii suplimentare privind declararea bunurilor. Conform actului normativ, la rubrica bunuri mobile va trebui sa fie trecute si colectiile de arta, numismatica si bijuteriile, in cazul in care valoarea cumulata a acestor bunuri depaseste 5.000 de euro, indiferent daca acestea se afla sau nu pe teritoriul tarii. Totodata va trebui sa fie declarate bunurile mobile a caror valoare individuala depaseste 1.000 de euro, dar si bunurile imobile instrainate in ultimele 12 luni. Actul normativ prevede si obligatia declarantului de a publica veniturile sale si ale familiei realizate in ultimul an, chiar si cele acumulate in strainatate. Noile declaratii de avere se vor depune in termen de cel mult 60 de zile de la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta. (Aniela Nine)
×
Subiecte în articol: politic