x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

22 Feb 2005   •   00:00

23 FEBRUARIE 2005

Senat - Disputa pe padurile Sucevei

Comisia juridica a Senatului a amanat pentru azi raportul la ordonanta de urgenta a Guvernului prin care Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor este improprietarita cu 90.000 ha teren forestier. Amanarea a fost determinata de necesitatea studierii documentelor pe care Arhiepiscopul Sucevei, IPS Pimen, prezent la discutii, le-a adus pentru a demonstra proprietatea Bisericii asupra respectivelor terenuri. Si saptamana trecuta plenul Senatului a hotarat retrimiterea la Comisie, problema fiind exact cea a demonstrarii dreptului de proprietate a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor asupra acestor terenuri. (Aniela Nine)

Conflict - Demisii in PSD Arad

Cativa fosti lideri ai PSD Arad si-au anuntat ieri demisia din partid, nemultumiti ca organizatia centrala nu a acceptat reactivarea Delegatiei Permanente din filiala judeteana si acuzand ca prin aceasta a fost incalcat statutul partidului, informeaza Mediafax. Demisionarii sunt fostul presedinte executiv al PSD Arad, Caius Parpala - in prezent consilier judetean, fostul lider al organizatiei municipale, Coloman Edeleni - in prezent consilier municipal si Tiberiu Rancu, consilier judetean. Ei spun ca in PSD Arad se prefigureaza si alte demisii si ca partidul ar putea sa ajunga sa nu mai fie reprezentat nici in consiliile locale.

Deputati - Vot final la fertilizarea in vitro

Deputatii au aprobat ieri, cu 228 de voturi pentru, unul impotriva si doua abtineri, Legea privind sanatatea reproducerii si reproducerea umana asistata medical. Numai cuplurile reproductive heterosexuale vor putea sa beneficieze de metode de reproducere umana asistata, au hotarat luni deputatii, care au adoptat pe articole raportul la legea privind sanatatea reproducerii si reproducerea umana asistata medical. Manipularile genetice pe embrioni si comertul cu embrioni constituie infractiuni si se pedepsesc cu amenda penala cuprinsa intre 100 de milioane de lei si 400 de milioane de lei.

Suceava - Onofrei ameninta sefii de institutii

Activitatea sefilor de institutii descentralizate sucevene care nu au demisionat inca va fi verificata, iar in urma controalelor vor fi adoptate "masurile care se impun", a declarat ieri prefectul de Suceava, Orest Onofrei, informeaza Mediafax. Onofrei a spus ca este "surprins negativ" de faptul ca sefii unor servicii descentralizate din judet nu au demisionat, "desi aveau motive serioase sa o faca"."Voi fi obligat sa analizez activitatea acestor institutii si sa propun masurile care se impun", a spus Onofrei. El a precizat ca este vorba despre acei directori care s-au ocupat mai mult de politica decat de serviciu.

Decizie - Prima sedinta comuna a Parlamentului

Senatorii si deputatii se vor reuni astazi in prima sedinta comuna din actuala legislatura, pentru a decide asupra constituirii Comisiilor parlamentare de control SRI si SIE, a declarat ieri, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu. In sedinta comuna se va mai discuta despre formarea comisiilor speciale de anchetare a activitatii SRR si SRTV si de verificarea desfasurarii scrutinului din 28 noiembrie. "Am mai cerut grupurilor PSD si PD sa numeasca inlocuitori in Colegiul CNSAS pentru Mihai Gheorghe si Andrei Plesu, care au demisionat din aceasta institutie", a completat Nicolae Vacaroiu.
×
Subiecte în articol: politic