x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

21 Feb 2005   •   00:00

22 FEBRUARIE 2005

Sanctionare - Cazul Iorgovan, ignorat

Delegatia Permanenta a PSD nu a luat ieri in discutie sanctionarea senatorului Antonie Iorgovan pentru declaratiile critice pe care acesta le-a facut la adresa liderului PSD, Adrian Nastase, a declarat presedintele Consiliului National al PSD, Alexandru Athanasiu. Potrivit lui Athanasiu, este vorba de un schimb de opinii intre Adrian Nastase si Antonie Iorgovan si despre faptul ca ei doi au moduri diferite de abordare a problemelor. "Adrian Nastase nu este omul care sa se evidentieze prin sanctionarea celor cu pareri diferite in partid", a adaugat Athanasiu.

Senat - S-a aprobat recalcularea pensiilor

Plenul Senatului a adoptat ieri cu unanimitate de voturi ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 4/2005 privind recalcularea pensiilor din sistemul public provenite din fostul sistem al asigurarilor sociale de stat. Ordonanta prevede ca procesul recalcularii sa se finalizeze pana la sfarsitul anului. Se mai prevede ca plata pensiilor majorate, ca rezultat al recalcularii, sa se faca in etape, prima incepand in luna martie, iar celelalte urmand sa fie stabilite prin hotarari ale Guvernului. (Aniela Nine)

Fosti ministri - Imunitatea, eliminata

Senatorii au aprobat ieri Ordonanta prin care este eliminata imunitatea fostilor membri ai Guvernului. Astfel, punerea sub urmarire penala a fostilor ministri pentru infractiunile savarsite in exercitiul functiei se va face potrivit normelor de procedura penala de drept comun. Ordonanta a fost adoptata cu 88 de voturi pentru, 3 impotriva si 29 de abtineri. Amendamentul initiat de senatorul PSD Serban Nicolae a fost respins de plen. (Monica Iordache)

Propunere - Camere video ieftine prin lege

Presedintele Comisiei IT din Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian, a declarat ieri ca va propune Parlamentului un proiect de act normativ prin care sa se renunte, incepand de anul viitor, la accize si pentru camerele video digitale. Presedintele Comisiei IT din Camera Deputatilor spera ca noua reglementare privind camerele video digitale sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2006, o data cu inceperea noului an fiscal.

Integrare - Sprijin francez pentru UE

Franta va face totul pentru ca Romania sa adere la UE in bune conditii, l-a asigurat ieri noul ambasador al Frantei la Bucuresti, Herv... Bolot, pe premierul Calin Popescu Tariceanu, in cadrul vizitei sale de prezentare pe care i-a facut-o sefului Executivului roman. In cadrul intrevederii, cei doi oficiali au trecut in revista si calendarul actiunilor viitoare comune, cel mai apropiat eveniment fiind intalnirea premierului Tariceanu cu ministrul de Externe al Frantei, Michel Barnier, programata la 25 februarie.

Botosani - Candidati la functia de prefect

Demisia lui Ion Diaconu din functia de prefect al judetului Botosani a ajuns ieri pe masa premierului Tariceanu, au declarat pentru Rompres surse din Prefectura Botosani. Ion Diaconu si-a facut publica intentia de a renunta, din motive de sanatate, la functia de prefect. In cursa pentru acest post se inscriu mai multi candidati, dar vor conta doar doi, economistul Gheorghe Sorescu si fostul senator Dinu Secrieru, ambii membri PNL Botosani.
×
Subiecte în articol: politic