x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

23 Ian 2005   •   00:00

24 ianuarie 2005

Ministri - Obligati sa vina in Parlament

Ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, a declarat, sambata, ca Guvernul a decis ca ministrii sunt obligati sa fie prezenti in Parlament pentru raspunsuri la intrebarile senatorilor si deputatilor. "Prezenta ministrilor in Parlament va fi monitorizata si se vor face chiar liste de prezenta in acest sens", a precizat Olteanu. El a mai spus ca ar fi indicat ca parlamentarii sa-si desemneze reprezentanti pentru legatura cu ministrii.

Covasna - Liderul PNL, exclus din partid

Calin Popescu Tariceanu, a declarat, sambata, la Brasov, ca liderul PNL Covasna, Ion Balan, nu poate reprezenta partidul, dupa ce acesta a protestat fata de numirea unui prefect maghiar in acest judet. Tariceanu a anuntat ca s-a decis excluderea Balan din partid, joi seara, la sedinta Consiliul National de coordonare a Aliantei D.A. (Libiu Mateescu)

Convocare - Senatorii vin la munca

Senatorii vor fi convocati in perioada 26-28 ianuarie in sesiune extraordinara. Pe ordinea de zi se afla Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea Legii privind Codul Fiscal, Ordonanta pentru prorogarea termenului prevazut la art. 145 alin (1) din Legea privind regimul armelor si munitiilor si Ordonanta pentru suspendarea aplicarii prevederilor privind preluarea de catre AVAS a unor creante fiscale asupra societatilor comerciale RAFO SA si Carom SA Onesti.

Rezolutie TNL - "Fuziunea cu PD nu e prioritara"

Tineretul National Liberal a inaintat sambata, la Brasov, conducerii liberale o rezolutie in care se arata ca prioritatea partidului in acest moment este asigurarea unei performante a guvernarii si mai putin o fuziune cu PD. "Uniunea cu PD reprezinta o constructie politica importanta, care trebuie dezbatuta in toate forurile PNL, astfel incat aceasta decizie sa fie asumata in mod real de un numar cat mai mare de membri ai partidului", se precizeaza in rezolutie. Tinerii liberali mai sunt de parere ca discutiile privind eventuala afiliere a PNL la Partidul Popular European nu sunt de actualitate. (Dana Piciu)

Propunere - Rol mai mic pentru prefect

UDMR va milita in continuare pentru diminuarea atributiilor prefectului, in ciuda faptului ca, in momentul de fata, patru judete au prefecti maghiari, a declarat presedintele Uniunii, Marko Bela. El a mai spus ca ar trebui facuta reorganizarea regiunilor de dezvoltare si ca Guvernul ar trebui sa se apuce anul acesta de elaborarea unei strategii serioase in acest sens. "Regiunile de dezvoltare, care nu sunt una si aceeasi cu cele teritoriale, ar trebui sa fie mult mai mici pentru a fi functionale si pentru a se raporta la normele Uniunii Europene", a explicat Bela. (Elena Stanciu)

Vizita - Tariceanu merge la Bruxelles

Premierul Tariceanu se afla astazi si maine la Bruxelles, in prima vizita oficiala ca prim-ministru. El va prezenta prioritatile si principalele directii de actiune ale Guvernului, precum si modul in care acestea reflecta cerintele procesului de aderare a Romaniei la UE. Discutiile cu liderii europeni se vor axa pe combaterea coruptiei, reforma justitiei si a sectorului economic, prioritatile perioadei imediat urmatoare. (Dana Piciu)
×
Subiecte în articol: politic