x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

17 Ian 2005   •   00:00

18 IANUARIE 2005

Decizie - UCM va deveni partid

Conducerea Uniunii Civice Maghiare a decis, la o intalnire cu liderii organizatiilor locale la sfarsitul saptamanii trecute, ca UCM sa devina partid politic, informeaza Mediafax. Propunerea a venit din partea organizatiilor teritoriale, astfel ca se va infiinta un grup de lucru care sa analizeze posibilitatile de infiintare a unui partid politic maghiar transilvanean. "In urma experientelor traite, a fost intarita acea convingere a noastra ca politica maghiara din Transilvania trebuie sa fie independenta si sa aiba la baza programul de autonomie", se arata intr-un comunicat al UCM.

Sfaturi - Boc nu vrea oportunisti in PD

Presedintele PD, Emil Boc, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca ii va sfatui pe colegii sai de partid, in virtutea functiei pe care o detine, sa nu accepte intrarea in organizatii a nici unui director care vrea sa devina membru de partid ca sa-si pastreze locul caldut. "In calitate de presedinte al PD Cluj, am decis deja ca nu vom accepta in partid nici un director care vrea sa devina membru PD doar pentru a-si pastra functia. Am primit deja solicitari mai multe decat degetele mele de la mana din partea unor sefi de directii", a declarat Boc. (Elena Stanciu)

Cotroceni - Trupe in plus in Irak si Bosnia

Presedintele Traian Basescu a aprobat hotararea CSAT prin care se suplimenteaza efectivele militare romanesti din Irak cu 100 de infanteristi, a declarat ieri purtatorul de cuvant al Presedintiei, Adriana Saftoiu. Ea a precizat ca trimiterea celor 100 de militari de infanterie in Irak are loc la solicitarea ONU si SUA, ei urmand sa participe la misiuni in folosul ONU. Seful statului a aprobat, de asemenea, retragerea unui detasament de geniu format din 45 de militari din cadrul misiunii Althea din Bosnia-Hertegovina.

Presedintia PNL - Filiala Covasna vrea concurenta

Liderul PNL Covasna, Ioan Balan, a declarat ieri ca a aflat de la sotia sa, dupa ce s-a intors de la intalnirea de la Cluj a presedintilor filialelor PNL, ca organizatiile judetene din Transilvania il sustin pe Tariceanu la sefia partidului, sustinand ca la Cluj-Napoca nu s-a discutat acest lucru. Liderul liberalilor din Covasna considera ca in cadrul partidului trebuie sa existe concurenta, deci aceasta problema a sefiei trebuie dezbatuta.
×
Subiecte în articol: politic