x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

13 Ian 2005   •   00:00

14 ianuarie 2005

Cotroceni - Sandor, consilier de securitate

Consilierul pe probleme de securitate al presedintelui Basescu va fi Dorel Sandor, sustin surse din PD. Sandor a fost in ultimii ani strategul politic al lui Basescu despre care acesta din urma obisnuia sa spuna ca este desavarsit in abilitatea de a crea crize. Sursele citate spun ca Sandor este un discipol al lui Silviu Brucan si un foarte bun apropiat al lui Adrian Severin. In 2000, Sandor a fost analistul politic al lui Petre Roman. Palatul Cotroceni nu a confirmat ieri numirea lui Sandor. (Oana Stancu)

Cluj - Deputat PSD, acuzat de abuz

Asociatia de revolutionari "21 Decembrie 1989" Alba-Iulia a decis sa initieze demersurile privind inaintarea la Parchetul General a unei plangeri penale impotriva deputatului PSD Emilian Cutean, fost sef al Secretariatului privind problemele revolutionarilor. Liderul asociatiei, Mihai Babitchi, a motivat decizia prin faptul ca deputatul PSD a decis fara nici un fel de baza legala anularea alocatiilor financiare pentru organizatia de revolutionari pe care o conduce. (Elena Stanciu)

Guvern - S-au numit ceilalti prefecti

Guvernul a hotarat ieri numirea in functie a ultimilor sapte prefecti si a subprefectilor pentru 39 de judete. Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca in judetul Botosani a fost numit Ion Diaconu, la Braila, Mitroi Nicolae, la Caras-Severin, Soran Gavril, la Calarasi, Serban Jenel, la Mehedinti, Madaras Lazar, la Valcea, Handolescu Anuta si Oprea Ion, la Vrancea. Prefectul de Calarasi, Serban Jenel, si-a dat recent demisia din PUR si s-a inscris in PNL. "Nu este primul coleg si, probabil, nici ultimul care pleaca din Partidul Umanist. Daca dansul s-a considerat mai mult liberal decat social- liberal, noi nu putem decat sa ii dorim succes pe drumul ales", se arata intr-un comunicat al PUR. (Aniela Nine)

UDMR - Constitutia, din nou in vizor

Liderul Platformei Edificarii Nationale din UDMR, Vekov Karoly, a lansat ieri la Cluj un proiect privind parteneriatul romano-maghiar in Romania, care prevede si modificarea Constitutiei, urmand sa fie introduse principiul subsidiaritatii, asigurarea folosirii in viata publica si a limbii maghiare, modificarea articolului privind unitatile administrative ale tarii, pentru a fi posibile descentralizarea integrala, constituirea de regiuni, asocierea unor entitati administrative, inclusiv in teritorii cu un statut de autonomie speciala. (Elena Stanciu)
×
Subiecte în articol: politic