x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

12 Ian 2005   •   00:00

13 ianuarie 2005

Legea Ticu - Onisoru e sceptic

Presedintele CNSAS, Gheorghe Onisoru , se arata sceptic fata de propunerea presedintelui Traian Basescu de modificare a legii de functionare a Consiliului. "Daca incepem in momentul de fata cu modificarea legii, intram iarasi in niste proceduri parlamentare care sunt lungi, sunt sofisticate si care se vor intinde pe luni de zile. Important ar fi sa vedem niste semnale foarte clare privind arhiva, posesia arhivei sau modalitatea rapida de preluare a unor fonduri importante din segmentul arhivistic", a declarat la BBC presedintele CNSAS. Potrivit lui Onisoru, in scurt timp, Colegiul CNSAS va trimite catre SRI o solicitare privind transferul dosarelor fostei Securitati.

Desfiintare - UDMR nu mai vrea prefecturi

Senatorul UDMR Puskas Balint a declarat ieri ca Uniunea doreste ca in viitor institutia Prefecturii sa fie desfiintata si ca, in opinia reprezentantilor formatiunii, aceasta ar trebui sa aiba in prezent doar o singura menire, aceea de a veghea asupra respectarii legii. El a precizat ca UDMR s-a opus noii legi a prefectului. Totodata, Puskas s-a pronuntat pentru o restructurare a prefecturilor, astfel incat sa ramana in cadrul acestor institutii maximum 10 oameni. (Aniela Nine)

PNTCD si URR - Manifest pentru un partid popular

PNTCD si URR au semnat ieri manifestul popular care deschide calea crearii unui partid popular, crestin-democrat nou, al carui presedinte va fi Gheorghe Ciuhandu, la demersul de unificare subscriind si AP, si PCD, informeaza Mediafax. Actul de nastere al noului partid va fi semnat la 1 martie, in jurul acestei date urmand sa aiba loc si Congresul noii formatiuni politice, a precizat vicepresedintele taranist Serban Bubenek. (Aniela Nine)

Covasna - Scrisoare catre romani

Deputatii UDMR din Covasna Tamas Sandor si Antal Arpad Andras s-au adresat in premiera comunitatii romanesti printr-o scrisoare deschisa, in care asigura populatia ca noul prefect de Covasna va respecta Constitutia si va ajuta toate comunitatile indiferent de nationalitate". Antal a declarat pentru Mediafax ca a simtit nevoia sa se adreseze comunitatii romanesti pentru ca aceasta sa simta ca nu este neglijata si ca reprezentantii UDMR doresc sa o consulte in ceea ce priveste problemele din judet.

Sanctiuni - Excluderi la PNL Covasna

Liderul PNL Covasna, Ioan Balan, ar putea fi sanctionat cu excluderea din partid din cauza declaratiilor facute la numirea prefectului sustinut de UDMR in acest judet. Balan a declarat ca premierul Tariceanu a sacrificat interesele Aliantei PNL-PD in favoarea UDMR, pentru ca se agata cu orice pret de putere. Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, intentioneaza sa propuna, la urmatoarea sedinta a Consiliului National de Coordonare al Aliantei PNL-PD, sanctiuni pentru liderii locali ai celor doua partide, mergand pana la excluderea acestora, afirma surse liberale. (Monica Iordache)

SPP - Schimbari in garda lui Basescu

Seful sectiunii I a SPP, care se ocupa de protectia sefului statului si de paza Palatului Cotroceni si a resedintelor prezidentiale, a fost inlocuit din functie, au declarat ieri pentru Mediafax surse de la Cotroceni. Potrivit acestora, generalul Ionel Tanase a fost inlocuit in functie de colonelul Mihai Gheorghe. Generalul Tanase a fost numit insa in fruntea sectiunii a II-a a SPP, care se ocupa de protectia Parlamentului.

Hunedoara - Demisie in PNL

Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a anuntat ieri ca a demisionat din functia de presedinte al PNL Hunedoara asa cum a promis, in urma cu trei zile, in cazul in care in functia de prefect nu va fi numit un liberal, transmite Mediafax. Primarul Devei a sustinut ca UDMR "se incapataneaza" sa obtina postul de subprefect al judetului. Potrivit primarului Mircia Muntean, Biroul Judetean al PNL va hotari astazi cine va fi inlocuitorul sau pana la organizarea unor noi alegeri.
×
Subiecte în articol: politic udmr