x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

05 Ian 2005   •   00:00

6 ianuarie 2005

Demisii - Conflict la PNL Iasi

Functia de prefect al judetului Iasi a invrajbit filiala locala a PNL. Cinci membri ai Biroului Permanent Judetean si-au dat demisiile din functii pe 3 ianuarie, dupa ce in urma cu cateva luni, alti 6 membri facusera acelasi gest. S-a decis dizolvarea BPJ si organizarea de noi alegeri. Proaspat ales presedinte al Biroului Permanent, Aurel Stan a declarat la BBC ca liderii filialei il vor recomanda pe Eugen Ticau pentru postul de prefect sau subprefect. Dar si conducerea veche a PNL Iasi, reprezentata de presedintele interimar Relu Fenechiu, il sustine pe acesta din urma pentru a ocupa functia de prefect. Conducerea centrala a PNL nu a recunoscut Biroul Judetean ales de demisionari pe motiv ca acestia s-au situat, prin demisii, in afara partidului. (Monica Iordache)

Guvern - Principele Radu ramane in functie

Principele Radu de Hohenzollern-Veringen isi va pastra statutul de reprezentant special al Guvernului pentru integrare, cooperare si dezvoltare durabila, a declarat, ieri, premierul Calin Popescu Tariceanu. "Apreciez rolul pe care l-a jucat principele Radu in calitatea sa de reprezentant special al Romaniei. De asemenea, am toata aprecierea pentru activitatea desfasurata de toti membrii Casei Regale si, cu precadere, de Regele Mihai pentru promovarea intereselor romanesti, atat in trecut, cat si in prezent", a aratat premierul Tariceanu. El a precizat ca a discutat despre acest lucru cu principele Radu in cadrul unei vizite private care a avut loc, luni seara, la Palatul Elisabeta.

Intentii - Legile gresite, modificate

Parlamentarii ADA intentioneaza sa modifice legi din domenii importante precum justitie, economie, libertatea presei, industrie sau privatizare, pe motiv ca acestea fie contin prevederi neconstitutionale, fie sunt gresite, a declarat BBC senatorul liberal Nicolae Vlad Popa. Printre legile vizate, Nicolae Popa a mentionat Legea privind functionarea Autoritatii Electorale Permanente, cea privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi, Legea privind infiintarea Institutului Revolutiei sau Legea transportului in regim de taxi. (Aniela Nine)

Numire - Olan, prefectul Capitalei?

Batalia pe fotoliul de prefect al Capitalei nu s-a incheiat. Din partea PNL, pe lista favoritilor au fost trecuti Flavius Baias, Adrian Badila, Laurentiu Olan. Ultimul de pe lista are cele mai mari sase sa ocupe in final postul. Olan a fost subprefect al Capitalei in guvernarea CDR. Flavius Baias, fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, spune ca nu este interesat de acest post si nici nu a primit vreo oferta in acest sens. Din partea PD, numele cel mai vehiculat a ramas cel al lui Silvian Ionescu, fost consilier general, la care s-a adaugat si Mioara Mantale, consilier general. (Monica C. Andrei)
×
Subiecte în articol: politic