x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

05 Ian 2005   •   00:00

5 ianuarie 2005

Senat - Sesiune extraordinara in ianuarie

Vacanta de iarna a parlamentarilor se va termina mai devreme cu cateva zile, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu (foto) anuntand ieri ca aceasta camera va fi convocata in sesiune extraordinara in zilele de 26-28 ianuarie. Pe ordinea de zi a sesiunii sunt trecute proiecte de lege pentru aprobarea a trei ordonante de urgenta, si anume cea privind modificarea Codului Fiscal, cea pentru modificarea Legii armelor si munitiilor si cea privind suspendarea preluarii de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a unor creante fiscale asupra societatilor Rafo si Carom. (Aniela Nine)

Vizita - Basescu la STS

Presedintele Traian Basescu si-a incheiat ieri vizitele la institutiile de siguranta nationala aflate in subordinea CSAT la Serviciul de Telecomunicatii Speciale, dupa ce saptamana trecuta a vizitat SRI si SIE. Basescu a dat asigurari ca nu va zdruncina structurile serviciului prin reorganizari inutile, atata timp cat performanta acestei institutii nu justifica astfel de schimbari. El a mai spus ca din punct de vedere al comunicatiilor si transmisiilor de date, Romania este compatibila cu structurile NATO. "Din punctul meu de vedere, STS este cel mai transparent serviciu, pentru ca la el se vede si se aude tot", a afirmat Basescu. (Carmen Vintila)

Promisiune - Guvernul, la raport in Parlament

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu (PNL), promite ca premierul Calin Popescu Tariceanu va veni in Parlament pentru a raspunde intrebarilor si interpelarilor senatorilor si deputatilor sau pentru a prezenta informatiile si documentele solicitate, ori de cate ori va fi cazul. Potrivit lui Bogdan Olteanu, dialogul dintre premier si Parlament nu va mai lua forma exclusiva a corespondentei scrise. "Voi urmari ca raspunsurile la interpelari si intrebari sa fie mai bine elaborate si documentate. De asemenea, pentru a avea efect, aceste raspunsuri trebuie prezentate in termenele regulamentare", a mai promis Olteanu. (Monica Iordache)

Reinscriere - Ion Iliescu revine in PSD

Fostul sef al statului, Ion Iliescu, se va inscrie in PSD in a doua parte a lunii ianuarie, au declarat ieri surse din partid. Astfel, la sfarsitul lunii ianuarie va avea loc o sedinta a Biroului Executiv al PSD, la care ar putea participa si Ion Iliescu, iar la inceputul lunii februarie se va desfasura Congresul PSD, la care se va alege noua conducere a partidului. Congresul Extraordinar al PSD l-a invitat, in 27 august 2004, in unanimitate, pe Ion Iliescu, sa candideze pe listele senatoriale ale partidului si sa revina la conducerea partidului. (Mediafax)
×
Subiecte în articol: politic