x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

03 Ian 2005   •   00:00

4 ianuarie 2005

Curtoazie - Ungureanu, vizitat de Crouch

Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Jack Dyer Crouch II, s-a intalnit ieri, la sediul MAE, cu noul ministru roman de Externe, Razvan Ungureanu (foto). Crouch a declarat la finalul discutiei, care a durat aproape o ora, ca a tinut sa faca o "vizita de curtoazie" noului ministru si ca i-a facut placere sa-l cunoasca, apreciindu-l drept un "un om bun si foarte energic". Ungureanu i-a primit ieri la sediul MAE si pe cei 50 de copii romani orfani de la Internatul din Tighina (Transnistria), impreuna cu cinci profesori. El a stat de vorba cu copiii si le-a daruit albume cu Stefan cel Mare. Ungureanu a spus ca Romania este interesata sa ofere solutii "viabile si concrete" de rezolvare a situatiei din Transnistria. (Mediafax)

Senat - PNL se pregateste sa modifice legile

Senatorul PNL Nicolae Vlad Popa a declarat ieri ca a intocmit o lista cu aproximativ 30 de legi ce ar trebui modificate in viitorul apropiat. Printre acestea se numara hotararea de guvern prin care se aloca societatii "Dracula Park" 450 de hectare de teren la Snagov, Legea Curtii de Conturi, Legea de organizare a Autoritatii Electorale Permanente, Legea de constituire a parcurilor turistice, Legea taximetriei. "Toate aceste legi sunt in vigoare si sunt legi proaste. Ele vor fi modificate in sensul programului nostru de guvernare si al principiilor liberale", a explicat Nicolae Vlad Popa. (Rompres)

Intentie - Oprisan vrea in conducerea PSD

Presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, a declarat ieri ca vizeaza ocuparea unei functii in conducerea nationala a PSD, la congresul din luna februarie, in care se va alege noua conducere a partidului. "Consider ca a venit momentul ca liderii care au obtinut rezultate la alegeri sa fie si cei care conduc partidul", a declarat Oprisan, refuzand insa sa nominalizeze functia de care este interesat. "Eu sunt unul dintre cei mai importanti lideri ai PSD. Nu cred ca este momentul sa discutam ce functie vreau sa ocup, este o chestiune interna", a precizat liderul PSD Vrancea. (Rompres)
×
Subiecte în articol: politic