x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: În jur de 15 noiembrie vom merge în Parlament cu asumarea răspunderii pe descentralizare

Ponta: În jur de 15 noiembrie vom merge în Parlament cu asumarea răspunderii pe descentralizare

de Mediafax    |    01 Noi 2013   •   17:05
Ponta: În jur de 15 noiembrie vom merge în Parlament cu asumarea răspunderii pe descentralizare

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Sibiu, că "în jur de 15 noiembrie" Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea descentralizării, astfel încât bugetul pentru 2014 să fie construit ţinându-se cont de finanţarea structurilor care trec de la ministere la autorităţile locale.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, că ultima discuţie pe tema descentralizării a avut loc, joi, în şedinţa de conducere a USL, iar Liviu Dragnea va prezenta, săptămâna viitoare, o informare în Guvern cu privire la acest proiect.

"În luna noiembrie, undeva în jur de 15, vom merge în Parlament cu angajarea răspunderii Guvernului, pentru ca descentralizarea să poată fi inclusă şi în bugetul pe 2014, în aşa fel încât toate structurile care trec la autorităţile judeţene şi locale să treacă cu tot cu buget. Nu putem să le dăm fără buget, fără finanţare, ce să facă preşedintele Consiliului Judeţean cu structuri care nu au finanţare?", a declarat premierul.

Acesta a precizat că, pentru ca structurile care trec de la ministere la autorităţile locale şi judeţene să primească finanţare, înseamnă că "practic, legea descentralizării trebuie să fie adoptată înainte de legea bugetului".

La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea, prezent la conferinţa de presă, a precizat că a finalizat discuţiile pe proiectul Legii descentralizării cu majoritatea grupurilor parlamentare, mai având de dezbătut proiectul cu reprezentanţii PPDD şi cei ai minorităţilor.

Premierul Victor Ponta a anunţat, recent, că proiectul legii descentralizării va fi adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului, în noiembrie, înainte de aprobarea bugetului pe anul 2014, dacă va exista susţinerea majorităţii.

Ulterior, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că Uniunea ar susţine proiectul Ministerului Dezvoltării Regionale privind descentralizarea, cu unele modificări, mai ales referitoare la buget. 

×