x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Luptăm în Europa cu demagogia şi ipocrizia când vine vorba de România

Ponta: Luptăm în Europa cu demagogia şi ipocrizia când vine vorba de România

28 Sep 2013   •   18:00
Ponta: Luptăm în Europa cu demagogia şi ipocrizia când vine vorba de România

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la inaugurarea unei secţii a Rombat Bistriţa, că politicienilor străini, "unii dintre ei la fel de demagogi şi de ipocriţi ca şi cei din România", trebuie să li se explice că aderarea României la Schengen înseamnă acces mai uşor al mărfurilor".

 Premierul Victor Ponta a inaugurat, la Bistriţa, o nouă secţie a producătorului de acumulatori auto Rombat, spunând că important este ca România să se dezvolte economic, pentru că "cei pe care se bat politicienii în Europa, romii, sunt acolo şi cu Schengen şi fără Schengen".

"Evident că sunt bucuros că unul dintre campionii României din punct de vedere economic, Dacia Renault, se aprovizionează şi are încredere în Rombat, la fel cum sunt bucuros că Rombat exportă în UE şi în afara UE producţia actuală. Poate că reuşim împreună să explicăm politicienilor, unii dintre ei sunt la fel de demagogi şi de ipocriţi ca şi cei din România, că intrarea României în Schengen înseamnă acces mai uşor al mărfurilor. Cei pe care se bat politicienii în Europa, romii, sunt acolo şi cu Schengen şi fără Schengen, ceea ce este important e dacă ne dezvoltăm economic, dacă reuşim să creăm locuri de muncă, dacă avem resurse financiare pentru a-i integra pe romi aici în România. Altfel, cei care muncesc, cei care exportă în UE trebuie să ştie că încercăm să luptăm împreună cu ceea ce există şi în România şi în alte ţări, demagogie şi ipocrizie atunci când vine vorba de România. Pentru mine e o mare mândrie că Rombat e apreciat de clienţii săi, voi sprijini cu tot ce ţine de Guvern dezvoltarea unor companii aşa cum este Rombat", a declarat premierul.

Victor Ponta a făcut referiri şi la aşteptările investitorilor, spunând că în primul rând România poate oferi o stabilitate legislativă.

Mai multe informatii

×