x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta vrea ca fiul său să înveţe limba chineză

Ponta vrea ca fiul său să înveţe limba chineză

de Mediafax    |    22 Noi 2013   •   18:11
Ponta vrea ca fiul său să înveţe limba chineză

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, că doreşte ca fiul său, Andrei, să înveţe limba chineză la Institutul Confucius, el anunţând totodată că, într-o discuţie cu preşedintele Chinei, acesta i-a spus că şi una dintre fiicele preşedintelui SUA, Barak Obama, învaţă această limbă.

"Vă urez mult succes în continuare şi după ce nu voi mai fi prim-ministru, ca să nu fie conflict de interese, sper să-l primiţi şi pe Andrei Ponta la Institutul Confucius. Am fost la Beijing şi în discuţia pe care am avut-o cu preşedintele am menţionat că Andrei vrea să înveţe şi el limba chineză, şi mi-a spus că asta înseamnă că e un băiat deştept şi că şi preşedintele Obama i-a spus despre fiica sa că învaţă limba chineză", a spus Ponta în discursul său rostit la deschiderea Institutului Confucius.

El a amintit că evenimentul are legătură şi cu vizita premierului Chinei la Bucureşti, care va începe pe 25 noiembrie.

Ponta a mulţumit celor care s-au implicat în realizarea acestui proiect, respectiv şefilor celor două ambasade, cea a Chinei la Bucureşti, şi cea a României la Bejing, Universităţii Bucureşti şi Universităţii din Bejing.

„Guvernul nu are prea mari merite, dar nu din cauza noastră. A fost pentru prima dată de când sunt prim-ministru când am întrebat un şef al unei instituţii publice dacă mai are nevoie de bani şi a zis :<>, dar oferta de sprijin rămâne valabilă cel puţin pănă la adoptarea bugetului”, a mai spus Ponta.

La răndul său, ambasadorul Chinei la Bucureşti, doamna Huo Yuzhen, a spus că "a rămas mişcată" atunci când a auzit că Victor Ponta doreşte ca fiul său să înveţe limba chineză. Ea a mulţumit Guvernului României pentru susţinerea acestui proiect. şi a precizat că oamenii, dacă nu ar fi învăţat unii limba celorlalţi, ar comunica prin gesturi.

×
Subiecte în articol: China institutul confucius andrei ponta