x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Vrem să achiziţionăm o aeronavă de 12 locuri pentru deplasările oficiale ale preşedintelui şi primului ministru

Ponta: Vrem să achiziţionăm o aeronavă de 12 locuri pentru deplasările oficiale ale preşedintelui şi primului ministru

28 Aug 2013   •   14:09
Ponta: Vrem să achiziţionăm o aeronavă de 12 locuri pentru deplasările oficiale ale preşedintelui şi primului ministru

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că Guvernul va încerca să achiziţioneze o aeronavă de 12 locuri, care să micşoreze costurile de deplasare ale preşedintelui ţării, primului ministru, preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului şi pe cele ale miniştrilor, informează agerpres.ro.

"Vreau să vă spun că suntem singura ţară din Uniunea Europeană care nu are o aeronavă oficială. Folosim aeronava de la TAROM, care este foarte mare şi foarte scumpă şi care, în toamnă, iese din funcţiune. Încercăm să avem o aeronavă de 12 locuri, care să reducă aceste costuri de deplasare ale preşedintelui, primului ministru, preşedinţilor celor două camere şi ale miniştrilor, aşa cum au toate ţările din zonă. Slovenia, Slovacia, Serbia, Croaţia au aeronave. Ne costă mult mai mult să mergem de fiecare dată cu o aeronavă închiriată", a declarat şeful Executivului, cu ocazia predării mandatului de ministru al Transporturilor Ramonei Mănescu.

Primul ministru a precizat, totodată, că Ministerul de Finanţe va informa presa cu privire la sumele cheltuite cu deplasările de către demnitari.

"O să încercăm până la sfârşitul anului să vă spunem cât s-a cheltuit pentru transportul demnitarilor: preşedinte, prim-ministru, preşedinţii celor două camere ale Parlamentului", a subliniat el.

Ramona Mănescu a preluat, miercuri, mandatul de ministru al Transporturilor de la premierul Victor Ponta, care a asigurat interimatul la conducerea acestui minister din data de 12 iulie, după ce fostul ministru Relu Fenechiu a demisionat din funcţie.  

×
Subiecte în articol: avion presedinte avion