x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Prioritatea lui Iohannis: „Unul din doi copii în risc de sărăcie, dar el le face educație climatică!”

Prioritatea lui Iohannis: „Unul din doi copii în risc de sărăcie, dar el le face educație climatică!”

11 Ian 2022   •   12:00
Prioritatea lui Iohannis: „Unul din doi copii în risc de sărăcie, dar el le face educație climatică!”
Sursa foto: Hepta

Deși unul din doi copii este în risc de sărăcie și excluziune socială, prioritatea președintelui Iohannis este ca ei să facă ore despre schimbările climatice, afirmă deputatul USR Claudiu Năsui: „Rareori clasa conducătoare a fost mai decuplată de la realitate decât acum”.

„Rareori clasa conducătoare a fost mai decuplată de la realitate decât acum. Deși unul din doi copii sunt în risc de sărăcie și excluziune socială, prioritatea domnului Iohannis este ca ei să facă ore despre schimbările climatice. Firește, după pregătirea unei întregi strategii cu privire la asta. Pentru privilegiații politici ai sistemului, de fapt, asta contează, rapoartele și strategiile naționale. În asta își măsoară succesul în România lor educată. Pentru ei contează că au pregătit o strategie și introduc educația climatică în școli, nu faptul că aproape jumătate dintre copiii din școlile de stat românești sunt conduși spre analfabetism funcțional”, afirmă Cladiu Năsui.

În opinia deputatului USR, statul român este „campion la a-i ține pe copii în sărăcie”.

„În , 41.5% din copii trăiesc în risc de sărăcie și excluziune socială, pe primul loc în Uniunea Europeană. Iar zeci de mii de copii trăiesc fie fără un părinte, fie chiar fără ambii părinți, din cauza . Adică statul român îi gonește să muncească în străinătate, inclusiv printr-o taxare imensă a muncii pe salarii mici. Nimeni nu vrea să muncească departe de casă, de propria familie și mai ales de propriii copii. Dar nu au de ales, fiindcă statul român este pe primul loc în Europa la taxarea muncii slab remunerate. Anul acesta guvernul ar fi putut scădea taxele pe muncă, ca să aducă acei părinți plecați înapoi acasă. Dar prioritățile domnului Iohannis au fost altele, este urgentă strategia națională pentru educația climatică”, conchide Năsui.

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat luni legea care pune bazele unei strategii privind educația pentru mediu și încurajează formarea de competențe de mediu în rândul elevilor, prin includerea acestora în domeniile de competențe ale curriculumului național pentru învățământul primar și gimnazial, informează Administrația Prezidențială printr-un comunicat de presă.

Raportul Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile va fi lansat marți în dezbatere publică.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Claudiu Năsui