x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PROIECT AMBIŢIOS/Palatul Parlamentului, luminat de la vânt

PROIECT AMBIŢIOS/Palatul Parlamentului, luminat de la vânt

de Dana Piciu    |    25 Feb 2009   •   00:00

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat ieri proiectul de hotărâre prin care se va implementa un proiect-pilot numit "Palatul Parlamentului - clădire zero energie".



Hotărârea Camerei Deputaţilor privind trecerea la realizarea proiectului-pilot "Palatul Parlamentului - clădire 0 energie" a fost votat cu 231 de voturi "pentru", 7 voturi "împotrivă" şi 8 "abţineri". Preşedintele Grupului de lucru pentru realizarea proiectului-pilot va fi deputatul social-democrat Iulian Iancu. Potrivit deputatului PSD Aura Vasile, proiectul, iniţiat de colegul său Iulian Iancu, "urmăreşte transformarea Palatului Parlamentului din cel mai mare consumator de energie bazat pe combustibilii fosili în clădire verde", şi propune alimentarea cu energie numai din surse regenerabile: panouri solare şi fotovoltaice precum şi centrale eoliene, precum şi prin fixarea de pompe de căldură în perimetrul adiacent clădirii pentru captarea şi folosirea energiei geotermale.

Liderul grupului PD-L, Mircea Toader a arătat că şi PD-L susţine proiectul. "Dacă vom reuşi să aducem această clădire pe un consum mai redus vom putea demonstra că energia neconvenţională este la ea acasă în Parlamentul României", a afirmat Mircea Toader.

×
Subiecte în articol: politic