x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Proiect blocat - Cine ii boicotează pe pensionari

Proiect blocat - Cine ii boicotează pe pensionari

de Dana Piciu    |    13 Aug 2007   •   00:00

In urmă cu căteva zile, preşedintele PC, Dan Voiculescu, le promitea pensionarilor hunedoreni că prioritatea partidului pe care il conduce, in momentul in care va incepe sesiunea parlamentară din toamnă, va fi soluţionarea unora dintre problemele cu care se confruntă ei.

Mai mult, Voiculescu a precizat că se va dedica soluţionării favorabile a iniţiativei PC privind constituirea fondului de solidaritate cu pensionarii cu venituri reduse. "Vă promit că voi fi ferm in privinţa adoptării acestui proiect. Dacă nu voi reuşi, imi voi da demisia din Parlament", mai spunea liderul conservator.


ABSENTEISM. Proiectul de lege al PC privind infiinţarea fondului de solidaritate socială destinat sprijinirii pensionarilor cu venituri reduse nu a putut fi discutat la finalul sesiunii trecute in Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, din cauza lipsei de cvorum. Printre cei care au lipsit de la şedinţă, dovedindu-se nepăsător faţă de problemele pensionarilor şi blocănd in acest fel dezbaterea proiectului, se numără şi deputatul liberal Sandu Capră. Acesta, conform declaraţiei sale de avere, poate dormi liniştit, fără grija zilei de măine. El deţine două apartamente de căte 90 şi 110 metri pătraţi, ambele avănd o valoare de impozitare de 702 miliarde de lei. Deputatul PNL mai are, de asemenea, un autoturism Alfa Romeo şi un teren agricol in localitatea Draguşeni de 1,1 hectare. Capră a văndut anul trecut două terenuri despre care nu ne dă prea multe detalii decăt că a incasat pe ele 40.000 de euro. Deputatul Capră mai are şi acţiuni la două firme, in valoare totală de peste 32 de miliarde de lei. Proiectul PC, care a fost adoptat de Senat, prevede infiinţarea unui fond de solidaritate pentru pensionari la care să contribuie operatorii economici cu 1% din profitul anual net.

×
Subiecte în articol: politic