x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Proiect de lege pentru eliminarea sălilor de jocuri de noroc din apropierea școlilor

Proiect de lege pentru eliminarea sălilor de jocuri de noroc din apropierea școlilor

17 Noi 2022   •   11:40
Proiect de lege pentru eliminarea sălilor de jocuri de noroc din apropierea școlilor

Doi parlamentari USR vor interzicerea sălilor de jocuri de noroc la o distanță mai mică de 300 de metri de școli, locuri de joacă pentru copii, dar și centre culturale, spitale sau biserici.

USR precizează că inițiativa vine ca răspuns la creșterea numărului de persoane cu dependență de jocurile de noroc, în special în rândul minorilor.

„E clar că în România ne confruntăm cu un fenomen deosebit de nociv, al patimei jocurilor de noroc. Nu mai departe de săptămâna trecută, vedeam cu toții cazul unei primărițe care a jucat la păcănele banii din ajutoarele de încălzire. Noi trebuie să avem grijă ca generațiile următoare să aibă informațiile să ia niște decizii mai bune, nu să vadă, zi de zi, în jurul școlilor păcănele. Proiectul depus astăzi este un prim-proiect dintr-un pachet mai amplu pe care îl pregătim în scopul protejării populației de această patimă”, declară Diana Stoica, deputat USR și membru în Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaților.

Legislația în vigoare (OUG 77/2009) interzice doar ca sălile de jocuri de noroc să fie în incinta unităților de învățământ, a campusurilor aferente acestora, centrelor de cultură, spitalelor și bisericilor.

„Proiectul pe care l-am depus își propune să reglementeze domeniul jocurilor de noroc, în sensul de a îndepărta așa-numitele păcănele din proximitatea școlilor. Au apărut ca ciupercile după ploaie în jurul unităților de învățământ și sunt un exemplu negativ pentru toți elevii. Cunoaștem situații în care elevii ies și în pauze ca să joace în aceste săli de jocuri de noroc și nimeni nu acționează”, afirmă Filip Havârneanu, deputat USR și membru în Comisia pentru învățământ a Camerei Deputaților.

Proiectul USR propune ca interdicția să fie extinsă și pe o rază de 300 de metri față de acestea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sali de jocuri de noroc şcoli