x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Protestatari la Cotroceni, ridicaţi de jandarmi

Protestatari la Cotroceni, ridicaţi de jandarmi

10 Dec 2009   •   00:00
Protestatari la Cotroceni, ridicaţi de jandarmi
Sursa foto: Radu Sigheti/Reuters

Trei tineri au fost ridicaţi de jandarmi şi duşi la Secţia 22 Poliţie din Capitală, fiind identificaţi ca participanţi la protestul de ieri după-amiază, de la Palatul Cotroceni, în timpul căruia aproximativ o sută de participanţi au contestat desfăşurarea alegerilor de la 6 decembrie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, cei doi tineri duşi la Secţia 17 Poliţie i-ar fi incitat pe ceilalţi participanţi la manifestaţie să scandeze şi să blocheze strada, motiv pentru care au fost ridicaţi de jandarmi. Cel de-al treilea tânăr ridicat a refuzat să părăsească manifestaţia atunci când jandarmii i-au cerut acest lucru. Studenţii ar putea primi amendă între 1.000 şi 2.500 de lei, conform legii, potrivit lui Marius Militaru.

Circa o sută de studenţi s-au adunat, joi după-amiază, în faţa Palatului Cotroceni, ei susţinând, iniţial, că nu staţionează şi că sunt în trecere. După analizarea imaginilor luate de la eveniment, autorităţile îi vor identifica şi pe ceilalţi participanţi, în vederea sancţionării contravenţionale pentru participare la o manifestaţie nedeclarată.

Tinerii, care şi-au declarat apartenenţa la Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR), aveau o cruce de lemn pe care scria "votant" şi un sicriu în care stătea un tânăr simulând procesul de vot. În sicriul respectiv erau două cutii, simbolizând urnele de vot, inscripţionate "vii", respectiv "morţi". Tânărul din sicriu avea, de asemenea, şi foi de hârtie pe care erau tipărite numele celor doi candidaţi la prezidenţiale, ştampilându-le pe rând şi introducându-le în cutia cu inscripţia "morţi".

În timpul manifestaţiei neautorizate, tinerii au scandat: "Vrem dreptate", "Noi nu suntem hoţi", "Noi vrem democraţie", "Hoţii, hoţii", "Au votat şi morţii". Pe parcursul manifestaţiei, tinerii au fost supravegheaţi şi însoţiţi de dispozitive de jandarmi.

×
Subiecte în articol: politic