x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Protocolul PUR-PSD - PD are motive de anticipate

Protocolul PUR-PSD - PD are motive de anticipate

03 Mar 2005   •   00:00

Existenta unui protocol intre PUR si PSD la nivel parlamentar a fost invocata ieri de catre vicepresedintele PD Adriean Videanu ca un argument pentru alegerile anticipate.

Videanu s-a declarat surprins de afirmatiile lui Adrian Nastase legate de existenta unui asemenea protocol si a cerut umanistilor sa isi clarifice pozitia. Un al doilea argument invocat este cel al situatiei "deranjante" din teritoriu, unde "foarte multi reprezentanti ai PSD s-au convertit peste noapte in membri PUR pentru a-si pastra diverse functii", atitudine calificata de liderul democrat drept "absolut incorecta", atat fata de votantii Aliantei, cat si fata de militantii formatiunii. El a explicat insa ca la nivel guvernamental lucrurile sunt "foarte bune", recunoscand ca el este "foarte multumit", in special de colaborarea cu Codrut Seres, dar si de cea cu George Copos, ambii ministri PUR.

REACTIE. PUR a precizat ieri ca a incheiat dupa alegeri o singura intelegere: acordul cu PNL, PD si UDMR privind principii si modalitati de functionare a coalitiei. Umanistii amintesc ca acest acord prevede ca membrii coalitiei nu vor lansa atacuri publice asupra unor colegi, iar punctele de vedere diferite vor fi discutate in forurile coalitiei. "De aceea, ni se pare necolegial sa transferi in presa un subiect care putea fi usor clarificat in interiorul coalitiei. Si PUR-ul are unele nemultumiri privind colaborarea in teritoriu dar credem ca acestea trebuie rezolvate in interiorul si prin structurile coalitiei, nu lansand "petarde in presa", se arata in comunicatul PUR. Umanistii precizeaza totodata ca intelegerea de colaborare parlamentara cu PSD a fost semnata inainte de alegeri si a devenit "caduca" prin intrarea PUR la guvernare. Cat priveste anticipatele, PUR considera ca "nu este in interesul unei bune guvernari ca Executivul sa actioneze permanent cu ideea ca peste o zi, doua sau trei luni isi incheie mandatul". (Oana Stancu, Gabriela Antoniu)

EXPLICATII
Purtatorul de cuvant al PSD Titus Corlatean a explicat ieri ca PSD si PUR au semnat inainte de alegeri un protocol anexa la acordul de infiintare a Uniunii PSD+PUR, dar acesta a cazut in desuetudine, intrucat viza crearea majoritatii parlamentare pentru formarea Guvernului. Corlatean a apreciat ca "artificiala" folosirea a acestui protocol drept pretext pentru justificarea declansarii alegerilor anticipate.

×
Subiecte în articol: politic