x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD, de la operaţie la nuntă şi botez

PSD, de la operaţie la nuntă şi botez

de Diana Lazăr    |    07 Iul 2015   •   09:52
PSD, de la operaţie la nuntă şi botez
Sursa foto: Foto: Adrian Manolache

O nuntă, un botez, o operaţie. Şi multe întrebări la care toată lumea ridică din umeri. Cum arată viitorul pentru PSD ? Ce planuri are Victor Ponta ? Toate acestea au fost subiecte mai degrabă de şuetă pentru social-democraţi, convocaţi pentru a doua oară la şedinţă de Rovana Plumb.

Nunta lui Valeriu Zgonea şi botezul nepoatei Rovanei Plumb din acest week-end i-au sleit de puteri pe social-democraţi mai ceva ca prima zi de caniculă. Obosiţi după două nopţi pierdute şi cu gândul la vacanţă, liderii PSD au început ziua cu un schimb de impresii despre petrecerile la care au fost. Carnea la proţap, dansul tandru al mirilor şi prieteniile politice de o seară au fost trecute în revistă la prima oră.

"Ce ordine de zi ? N-am. Sunt rupt de oboseală. Acum mă gândesc...", spune în grabă Andrei Dolineaschi, secretarul general al PSD. "Vedeţi că vine şi Gabi Oprea la şedinţă!", strigă Dolineaschi către jurnalişti împingând cu putere uriaşa uşă din fier forjat a conacului din Kisseleff nr. 10. Cu mers soldăţesc şi atitudine milităroasă, la 11 fix, cum era programat, a sosit generalul Oprea. Fără comentarii prealabile, premierul interimar a deschis şedinţa reafirmându-şi loialitatea faţă de PSD şi exprimându-şi speranţa că Ponta se va întoarce "din zi în zi" cu chef de muncă.

Rovana Plumb a ţinut să mulţumească tuturor partenerilor pentru contribuţia la guvernare şi să-şi convingă colegii că totul merge ca uns în coaliţie. Insistenţa cu care repetă aceste mesaje ridică însă semne de întrebare despre cât de şubredă este în realitate coaliţia. Iar asigurările Rovanei Plumb nu par să-i liniştească. În lipsa lui Ponta, şedinţa PSD a fost mai mult o şuetă care să menţină aparenţele că lucrurile funcţionează normal.


Ilie SÂRBU

Prezenţa neanunţată de săptămâna trecută a premierului interimar la şedinţa PSD i-a deranjat pe câţiva lideri de partid care l-au acuzat de aroganţă. Alţii s-au supărat că Oprea nu a stat să răspundă la nici o întrebare legată de disfuncţionalităţile din coaliţie. "O să-l rugăm să stea mai mult!", răspunde acum ironic Liviu Dragnea.

Ilie Sârbu cu solie de la Istanbul


"Ca genunchiul lui Ponta", răspund în glumă pesediştii iritaţi că şederea premierului s-a prelungit atât. De altfel, operaţia premierului a fost subiect de discuţie atât informal cât şi oficial. Apariţia lui Ilie Sârbu, socrul premierului la şedinţa BPN a fost o surpriză pentru toţi cei care-l ştiau plecat la Istanbul. Iar asta a dat liber la şi mai multe scenarii. "Vrem să ştim ce planuri are. Până nu revine, nu putem să luăm nici o decizie. Şi mai e şi DNA. Totul acolo se joacă", spun social-democraţii.  

×
Subiecte în articol: psd ilie sărbu rovana plumb