x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD denunţă ”bugetul risipei” votat de liberali

PSD denunţă ”bugetul risipei” votat de liberali

de Maria Alifantis    |    02 Mar 2016   •   11:20
PSD denunţă ”bugetul risipei” votat de liberali

Adoptat cu două luni întârziere, Bugetul Capitalei pe 2016 este noul subiect de dispută între PSD și PNL. Dacă liberalii acuză consilierii social-democraţi că au încercat să blocheze funcționarea administrației Bucureștiului, pesediştii susţin că noul buget este unul construit în stilul consacrat de PDL şi preluat de noul PNL.

Consilierii generali ai Primăriei Municipiului București au adoptat luni, cu majoritate de voturi, Bugetul Capitalei pe 2016. Acuzând alocarea unor sume nejustificat de mari pentru ”băncuţe, statui şi panseluţe”, dar prea mici către spitale sau RATB, consilierii social democrați s-au abținut de la vot. Noul buget prevede 10 milioane de lei pentru biserici, dintre care două doar pentru Catedrala Neamului şi doar şase milioane pentru spitale. ”Bugetul a fost întocmit şi votat de PNL cu nesocotirea evidentă a adevăratelor nevoi ale bucureştenilor. Este un buget construit în stilul consacrat al PDL şi preluat acum de marele PNL, cu alocări generoase pentru băncuţe, statui şi panseluţe, dar insuficiente pentru spitale, şcoli, grădiniţe şi alte obiective de investiţii care ar putea aduce o creştere a calităţii vieţii bucureştenilor", acuză PSD. În replică, liberalii susţin că pesediştii din Consiliul General au urmărit să blocheze administraţia Capitalei din calcule electorale. ”PSD a încercat, din motive politicianiste, să blocheze funcţionarea administraţiei Bucureştiului. Concret, toate șantierele municipalității ar fi intrat în conservare, iar serviciul public de încălzire și alimentare cu apă caldă (RADET) și serviciul public de transport (RATB) ar fi intrat în colaps”, se arată într-un comunicat PNL. 

Gabriela Vrânceanu Firea, senator PSD:
„Bugetul liberal a fost alcătuit pe principiul pedelist. Austeritate pentru cetăţeni şi bunăstare pentru clientela de partid. Obiectivul de a aduce Bucureştiul la standardele unei capitale UE este tot mai departe”




 

×