x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Acuzație: „PSD și PNL au inventat venituri fictive ca să le iasă cifrele în bugetul pe 2024”

Acuzație: „PSD și PNL au inventat venituri fictive ca să le iasă cifrele în bugetul pe 2024”

de Redacția Jurnalul    |    18 Dec 2023   •   11:30
Acuzație: „PSD și PNL au inventat venituri fictive ca să le iasă cifrele în bugetul pe 2024”

Deputatul USR Claudiu Năsui declară că PSD și PNL că „au măsluit cifrele din bugetul de stat pe 2024 astfel încât să umfle veniturile și să facă loc cheltuielilor în creștere”: „Este vorba de peste 10 miliarde de lei adăugate din pix de Guvernul Ciolacu”.

„Pentru prima dată în istoria României, bugetul va avea o linie de venituri complet fictivă adăugată doar ca să iasă veniturile și deficitul bine. Am mai explicat cum au politicienii interesul să umfle estimarea veniturilor pentru a face loc cheltuielilor în buget. Dacă se realizează sau nu acele venituri, nu e problema lor. E problema noastră. Ei doar vor da din umeri după care vor crește împrumuturile și vor mări taxele. Pentru ei, timpul trece, leafa merge în continuare”, declară Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei.

Potrivit USR, „linia fictivă de venituri a fost botezată și acolo au pus PSD și PNL nu mai puțin de 10,5 miliarde de lei”.

„O «sursă» de venituri care n-a existat niciodată și nu e clar cum ar funcționa. Impozitul pe profit, pe venit, taxa pe valoare adăugată, contribuția pe X pe Y, toate sunt surse de bani pentru stat. Statul le ia de undeva. Intră niște bani în trezorerie. Dar încasări din digitalizare ce sunt? Doar un nou mod de a minți cu zâmbetul pe buze”, precizează Claudiu Năsui.

Legea bugetului de stat pe 2024 intră luni în dezbaterea comisiilor parlamentare de specialitate. Votul final e programat pentru miercuri. Proiectul prevede un deficit de 5%, o creștere economică de 3,4 procente și o inflație de 6%.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Claudiu Năsui psd pnl