x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD va solicita înfiinţarea unei comisii parlamentare excepţionale de anchetă a alegerilor

PSD va solicita înfiinţarea unei comisii parlamentare excepţionale de anchetă a alegerilor

14 Dec 2009   •   00:00

Mircea Geoană a anunţat că BPN a decis, în unanimitate, formularea unei solicitări către Birourile Permanente ale Parlamentului pentru constituirea unei comisii care să ancheteze modul de organizare a turului al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Geoană a menţionat că decizia BPN al PSD se bazează pe presupusa fraudare a alegerilor.

Mircea Geoană a apreciat că această comisie parlamentară "excepţională" ar trebui să fie "înarmată cu resursele şi bugetul necesare" pentru a afla adevărul despre alegeri şi a apreciat că propunerea PSD va fi acceptată de toate partidele.

Întrebat dacă presupusa fraudare a alegerilor prezidenţiale s-ar fi făcut doar de către PDL şi nu şi de PSD, Geoană a răspuns: "În acest moment există indicii masive de fraudare a alegerilor. Nu cerem decât dreptul nostru legitim, de natură să ridice o suspiciune masivă".

Preşedintele PSD a spus că solicitarea către Curtea Constituţională a avut cinci căi de atac, dintre care doar una a fost reexaminarea voturilor nule.

El a adăugat că PSD a solicitat şi compararea CNP-urilor celor care au votat pe listele suplimentare.

"A intra într-un mandat prezidenţial cu o astfel de suspiciune reprezintă o formă de blestem pe care nu trebuie să o permitem", a spus Geoană.

Întrebat dacă se mai pune problema pretinsei fraudări a alegerilor invocată de PSD, în condiţiile în care renumărarea voturilor nule a arătat că cel dezavantajat a fost Traian Băsescu, Geoană a răspuns: "Este insuficient, ea (renumărarea voturilor nule - n.r.) este evident nesemnificativă".
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic