x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PUR Hunedoara - Burse din indemnizatia de senator

PUR Hunedoara - Burse din indemnizatia de senator

20 Feb 2005   •   00:00

In urma cu doua saptamani, presedintele PUR, senatorul Dan Voiculescu, a anuntat public ca nu va incasa indemnizatia de parlamentar, precizand ca are o situatie financiara buna si ca banii pot fi folositi mai bine pentru a sprijini oameni cu dificultati financiare.


GABRIELA ANTONIU

SELECTIE. La cererea deputatului PUR de Hunedoara, Ionica Popescu, liderul umanist a fost de acord ca banii sa fie folositi pentru sprijinirea elevilor cu rezultate bune la invatatura din Valea Jiului. Concret, este vorba despre instituirea unei burse scolare care va acoperi costurile de cazare si masa la camin pentru elevi proveniti din mediul rural. Elevii vor fi selectati in urmatoarele saptamani, pe baza datelor detinute de directorii de scoli si de Inspectoratul Scolar, avand in vedere anumite criterii care tin de rezultate foarte bune la invatatura, comportament adecvat la scoala si in societate, provenienta dintr-o familie cu multi copii sau cu dificultati financiare.

SPRIJIN. "Partidul Umanist a fost intotdeauna un sustinator al valorii, al competentei profesionale si al tinerilor. In judetul Hunedoara exista multi tineri care, in ciuda problemelor financiare din familie, fac eforturi deosebite pentru a avea rezultate bune la invatatura. Asa s-a nascut ideea mea de a-i solicita domnului presedinte o parte din indemnizatia de senator in acest scop. Am ales Valea Jiului, intrucat aceasta este zona cea mai afectata de saracie din judet", a declarat deputatul Ionica Popescu.

PROGRAM EXTINS. Deputatul PUR a mai spus ca suma de care beneficiaza acum nu permite sustinerea unui numar mare de elevi, dar analizeaza posibilitatea extinderii acestei actiuni prin atragerea de finantare privata, in vederea acordarii de burse cat mai multor tineri talentati si cu rezultate bune la invatatura din judetul Hunedoara.

×
Subiecte în articol: politic