x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Purtătorul de cuvânt al PSD: Liberalii să se uite mai puţin în sondaje şi mai mult la guvernare!

Purtătorul de cuvânt al PSD: Liberalii să se uite mai puţin în sondaje şi mai mult la guvernare!

22 Mai 2013   •   11:54
Purtătorul de cuvânt al PSD: Liberalii să se uite mai puţin în sondaje şi mai mult la guvernare!
Sursa foto: Picasa

Cătălin Ivan spune că unii liberali au lăsat doar PSD să-şi asume lucrurile grele ale guvernării, ceea ce nu este corect. Purtătorul de cuvânt al PSD susţine că protocolul USL "nu trebuie renegociat de la zero", ci doar "întărit", după scandalul Sorin Roşca Stănescu.

"Cât am fost în opoziţie, aţi văzut că toate bătăliile duse au fost câştigate, pentru că am fost uniţi, am vorbit pe aceeaşi voce, am spus aceleaşi lucruri şi am făcut exact cum am vorbit. La guvernare, în schimb, lucrurile s-au schimbat şi e normal să se schimbe, pentru că este altă situaţie în care ne aflăm cu toţii. Sunt foarte multe decizii importante pe care Guvernul trebuie să şi le asume, sunt reforme de făcut, sunt de multe ori decizii dificile şi dureroase, care trebuie asumate de toate partidele aflate la guvernare. Când aceste decizii trebuiau luate, mulţi colegi s-au gândit mai degrabă la efectul electoral, pierd voturi, nu pierd voturi", a declarat Iva, la RFI.

Purtătorul de cuvânt al PSD a mai spus că "unii colegi liberali s-au gândit că au anul viitor alegeri prezidenţiale şi e mai bine să lase doar PSD să-şi asume lucrurile grele ale guvernării, ceea ce nu este corect".

Cătălin Ivan a afirmat totodată că protocolul USL trebuie "reanalizat", după scandalul Sorin Roşca Stănescu. "Este vorba doar de o adaptare a protocolului la noua situaţie. USL, o uniune construită în opoziţie pentru a câştiga alegerile, a câştigat toate bătăliile şi acum se află la guvernare. Sunt anumite lucruri care trebuie reanalizate, reaşezate. În niciun caz, nu este vorba despre un alt protocol sau despre o renegociere de la zero. Este vorba de o reaşezare a modului de funcţionare a USL, adaptată noii conjuncturi. Suntem la guvernare, avem miniştri şi liberali şi conservatori şi social-democraţi, lucrurile acestea trebuie să funcţioneze într-un anumit fel, partidele politice trebuie să se raporteze altfel unele la altele, iar lucrurile astea se vor rezolva. Eu cred că se vor rezolva foarte repede, în momentul în care liberalii vor înţelege că nu doar ei au alegeri anul viitor pentru preşedinţia României, cu toţii şi cu toţii îl susţinem pe Crin Antonescu. Prin urmare, dacă s-ar uita mai puţin la sondaje şi la alegerile de anul viitor şi mai mult la ce avem de făcut la guvernare, cred că ar fi mai bine pentru toată lumea", a afirmat Cătălin Ivan.

Cătălin Ivan a precizat că "nu este vorba de un nou protocol, este vorba de o rediscutare a acestuia şi o renegociere a lui, pentru că trebuie să fim mult mai clari ce se întâmplă cu un membru de partid care atacă alt partid în mod repetat şi nu numai cu atacuri la persoană, este vorba despre ce înţelegem prin solidaritate, atunci când vorbim de deciziile importante pe care Guvernul trebuie să le aibă. Sunt câteva aspecte care trebuie doar întărite şi renuanţate, nu e vorba despre o nouă înţelegere".

×