x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, în Qatar: Avem în analiză proiecte cu o valoare totală de peste 15 miliarde de euro

Ciolacu, în Qatar: Avem în analiză proiecte cu o valoare totală de peste 15 miliarde de euro

de Redacția Jurnalul    |    17 Apr 2024   •   15:30
Ciolacu, în Qatar: Avem în analiză proiecte cu o valoare totală de peste 15 miliarde de euro

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită în Qatar, susține, miercuri, că sunt în analiză proiecte în valoare de peste 15 miliarde de euro și că își dorește ca România să fie poarta de investiții a statului Qatar în UE.

Premierul Marcel Ciolacu susține că parteneriatul dintre cele două țări „trebuie să fie unul extrem de pragmatic și realizat în jurul proiectelor economice concrete și investițiilor”.

El a amintit că este însoțit în vizită de mai mulți miniștri din Guvern, din domenii strategice de interes reciproc precum transporturile, energia, economia, agricultura și digitalizarea.

„Avem în analiză proiecte cu o valoare totală de peste 15 miliarde de euro. Îmi doresc ca România să fie poarta de investiții a statului Qatar în Uniunea Europeană. În acest sens, am propus Excelenței sale realizarea unui task force care să fie operaționalizat foarte repede, în maximum o lună, în care să fie analizate toate aceste proiecte prioritare”, a spus Ciolacu.

Premierul susține că toate oportunitățile de investiții le va detalia împreună cu miniștrii de resort în cadrul întâlnirii pe care o va avea miercuri cu Fondul Suveran de Investiții al statului Qatar, unul dintre cele mai solide și importante la nivel mondial.

Conform lui Marcel Ciolacu, prioritatea este Portul Constanța care a devenit cel mai important hub de distribuție la Marea Neagră pentru Europa Centrală și de Est.

„Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanța pentru a juca un rol cheie de platformă logistică și în perspectiva procesului de redresare și reconstrucție a Ucrainei. Avem nevoie de expertiza și experiența companiilor qatareze în ceea ce privește managementul și operațiunile portuare, dar și digitalizarea și dezvoltarea portului. De asemenea, vom discuta și posibilitatea altor proiecte de infrastructură printre care dezvoltarea capacității Aeroportului Internațional Traian Vuia din Timișoara, finanțarea construcției autostrăzii Comarnic-Brașov și modernizarea căii ferate Predeal-Brașov”, a adăugat șeful Guvernului.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Qatar Marcel Ciolacu