x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Radu Tudor, după ce cimitirul evreiesc din Ploieşti a fost vandalizat: „Sper ca Iohannis, Cîţu şi Bode să înţeleagă dimensiune acestui act abominabil”

Radu Tudor, după ce cimitirul evreiesc din Ploieşti a fost vandalizat: „Sper ca Iohannis, Cîţu şi Bode să înţeleagă dimensiune acestui act abominabil”

06 Iun 2021   •   12:12
Radu Tudor, după ce cimitirul evreiesc din Ploieşti a fost vandalizat: „Sper ca Iohannis, Cîţu şi Bode să înţeleagă dimensiune acestui act abominabil”

„Cimitirul Evreiesc din Ploiești a fost profanat înaintea vizitei președintelui Israelului în România. Sunt comportamente criminale, care pot face un rău uriaș țării noastre”, a scris jurnalistul Radu Tudor, duminică, pe pagina sa de Facebook.

„Sper că președintele Klaus Iohannis, premierul Cîțu, ministrul de Interne, Bode, să înțeleagă dimensiunea acestui act abominabil”, scrie Radu Tudor.

„Cei care au săvârșit această crimă să fie prinși de urgență și să înfunde ani mulți pușcăria.

Sunt comportamente criminale, care pot face un rău uriaș țării noastre, dacă nu reacționăm cu maximă fermitate spre condamnarea lor de la cel mai înalt nivel”, a adăugat el.

Mai multe monumente funerare din cimitirul evreiesc din Ploieşti au fost vandalizate, iar Poliţia Prahova a deschis deja un dosar penal pentru distrugere. Deocamdată, aceștia nu cunosc cine sunt autorii, dar bănuiesc că ar fi vorba despre un grup de adolescenţi.

„Ura şi prostia, în cele mai mizerabile şi absurde forme, sunt singurele explicaţii pe care le întrevăd pentru această crimă”

Informaţia legată de distrugerea cimitirului a fost făcută publică pe Facebook, de către deputatul Silviu Vexler, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

„Un cimitir evreiesc a fost vandalizat. Aproape 20 de pietre funerare au fost dărâmate sau distruse. Din nou. Unul dintre cele mai abjecte acte posibile, de data aceasta în Ploieşti.

Ce motiv poate exista pentru distrugerea unor morminte, pentru atacurile îndreptate împotriva memoriei unor oameni care nu mai sunt printre noi?

Ura şi prostia, în cele mai mizerabile şi absurde forme sunt singurele explicaţii pe care le întrevăd pentru această crimă. Fiecare piatră funerară dărâmată este o mărturie.

Din nou. PS. : Sunt curios. Oare a fost de vină vântul puternic sau tradiţionalii copii minori?”, a scris Vexler pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Antena3

×
Subiecte în articol: cimitir evreiesc