x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reacție fermă după moartea Raisei:  Trebuie să încetăm cu ascunsul, neprofesionalismul, mușamalizarea și favorizarea celor care greșesc

Reacție fermă după moartea Raisei:  Trebuie să încetăm cu ascunsul, neprofesionalismul, mușamalizarea și favorizarea celor care greșesc

16 Ian 2022   •   22:09
Reacție fermă după moartea Raisei:  Trebuie să încetăm cu ascunsul, neprofesionalismul, mușamalizarea și favorizarea celor care greșesc

Polițistul care a spulberat-o pe Raisa pe trecerea de pietoni trebuie pedepsit „pe măsura iresponsabilității și lipsei de empatie, de implicare si de respect de care a dat dovadă”, spune Ramona Ioana Bruynseels, vicepreședinte PUSL.

„În această zi de duminică gândurile și rugăciunile mele se îndreaptă cu multă tristețe spre părinții Raisei. Nici nu pot să mă gândesc la ce simt acei părinți, știu doar frica imensă pe care o simt și eu și pe care sunt sigură că o simte orice mamă când aude/vede cum un copil nevinovat, care putea fi copilul oricăruia dintre noi, este spulberat de un iresponsabil pe trecerea de pietoni.

În general, după câteva zile, ne vedem cu toții de viață și uităm tragediile, sperând că nouă nu ni se va întâmpla.

De data asta, nu avem voie să uităm. Nu putem lăsa ca Raisa să fi murit degeaba!! Trebuie să cerem sus și tare:

- pedepsirea vinovatului, pe măsura iresponsabilității și lipsei de empatie, de implicare si de respect de care a dat dovadă”, scrie Ramona Ioana Bruynseels pe rețelele de socializare.

Liderul umanist consideră că trebuie luate măsuri care să îi protejeze pe pietoni, iar poliția trebuie restructurată pentru a deveni o instituție respectată și respectabilă.

„Dacă dorim să plătim un tribut adevărat Raisei, atunci trebuie să încetăm cu ascunsul, neprofesionalismul, mușamalizarea și favorizarea celor care greșesc, în orice domeniu.

Dacă vrem ca părinților Raisei să le fie cât de cât mai ușor, trebuie să ne mobilizăm cu măsuri clare prin care să demonstrăm că pierderea Raisei a fost pentru salvarea altor copii/cetățeni și pentru ca România să facă un pas concret spre profesionalism”, mai spune Ramona Ioana Bruynseels.

 

 

×
Subiecte în articol: Ramona Ioana Bruynseels