x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Remanierea Guvernului, blocată la comunicare

Remanierea Guvernului, blocată la comunicare

de Diana Lazăr    |    31 Aug 2015   •   22:35
Remanierea Guvernului, blocată la comunicare
Sursa foto: Adrian Manolache

Mult trâmbiţata remaniere guvernamentală s-a terminat înainte de a începe. După ce şi-a încordat muşchii în faţa Guvernului şi i-a ameninţat pe miniştri cu evaluarea partidului, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a rămas cu o singură solicitare: miniştrii „să spargă” televizoarele.

Miniştrii au scăpat pentru moment de săpuneala partidului, deşi o parte dintre ei au fost urecheaţi în şedinţă de preşedintele interimar, Liviu Dragnea. Evaluarea anunţată săptămâna trecută de liderul social-democrat nu s-a mai făcut pentru că miniştrii „au început să comunice mai bine”.

„Este important atât pentru ei, cât şi pentru Guvern în ansamblu, şi pentru premier, şi pentru noi ca partid, să comunice”, a explicat Dragnea solicitarea sa către miniştri.

Şi totuşi, Dragnea vrea mai mult: „miniştrii nu au spart încă televizoarele. N-ar fi rău să iasă mai mult şi în conferinţe de presă să îşi explice activitatea”. El a dat-o ca exemplu de bună purtare pe Rovana Plumb, până nu demult rivala sa politică.

Plumb şi Tudose, certaţi de președintele PSD

Un alt ministru certat de Dragnea a fost Mihai Tudose, de la Economie. Acesta a fost luat la rost de preşedintele PSD pentru că nu a avut nicio reacţie în cazul minerilor de la Băiţa, blocaţi în subteran. Ministrul a replicat că mina este privată şi ca atare nu e treaba ministerului să negocieze cu minerii. În plus, Tudose a avut şi un schimb de replici pe aceeaşi temă cu fostul deţinător al portofoliului, Constantin Niţă. Acesta i-a reproşat ministrului tonul folosit în discuţii. „Ai grijă că nu ai nici vârsta, nici studiile mele. Eu am doctorat în energie, tu ai în informaţii, deci mă pricep mai bine”, ar fi spus Niţă în BPN, au declarat surse participante la şedinţă.

Modelul Plumb

Ministrul Muncii comunică foarte bine şi ceilalţi membri ai Cabinetului pot să înveţe de la ea, a fost sfatul lui Dragnea. Asta deşi, în şedinţă, ar fi mustrat-o, potrivit surselor Jurnalului Naţional. Rovana Plumb a fost apostrofată de liderul interimar al PSD pe motiv că nu are încă gata legea salarizarii unitare şi nici soluţii pentru creşterea salari¬ilor asistenţilor sociali.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a fost din nou în centrul nemulţumirii social-democraţilor. Lui i s-a trasat sarcina din partea PSD să discute şi să ceară celor de la ANI elaborarea unui Cod al incompatibilităţilor care să clarifice aspectele contradictorii din legile care-i vizează pe demnitari. Şi lui i-a sugerat Dragnea să vorbească mai mult despre domeniul pe care îl conduce.

Cât despre Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, care era pe lista neagră şi pasibil de remaniere, liderul PSD nu a făcut niciun comentariu. Ba mai mult, Dragnea a afirmat că remanierea e strict atributul premierului şi că toate informaţiile legate de acest subiect au fost „speculaţii de presă”.
 

×